Tomáš Haas: ODS se zúčastnila přípravy likvidace svobody

11.06.2017 0:00

Komentář Tomáše Haase z facebookového profilu.

Tomáš Haas: ODS se zúčastnila přípravy likvidace svobody
Foto: MK
Popisek: Tomáš Haas

Přípravy likvidace svobody, svobodného tisku a návrat špehování, udávání, redakčních čistek, vyhazování lidí redakcí a ze zaměstnání, je na dobré cestě. A té přípravy se zúčastnila i ODS. Což je ostuda a zbabělá reakce na právě "politicky korektní" retrovlnu vlnu hledání skrytých nepřátel "systému" a "agentů cizích mocností". Je tomu právě rok, co jsem naposal toto:

Kremlin Watch Forum: Dezinformační snahy Kremlu a jeho spojenců
Evropské hodnoty si našli spolupracovníka. A ten si našel evropské hodnoty. Tím spolupracovníkem je ODS.

A těmi evropskými hodnotami jsou podle stejnojmenného think tanku a jeho spolupracovníků ostrakizace, udavačství, cenzura, autocenzura, hledání agentů pracujících pro cizí zájmy, jeich odhalování a vyhánění z redakcí, vylučování z novinářských organizací které mají být změněny v organizace určující „správný politický směr“.

Strana, které jsem byl dlouhou dobu členem a příznivcem.
Vystoupil jsem z ní protože jsem nemohl souhlasit s její podporou neonacismu, který získal obrovský politický vliv na Ukrajinu.

A každý den jsem se sám sebe ptal, jestli to bylo správné rozhodnutí.
Vývoj v poslední době a zejména v posledních dnech mne přesvědčil, že nemám čeho litovat.

ODS spolupracující s Think tankem Evropské hodnoty, organizací financovanou ze zahraničí a pracující v cizím zájmu už není stranou, které jsem byl členem a kterou jsem podporoval.

Nebyl jsem to já, kdo opustil ODS.

Byla to ODS, kdo opustil všechny hodnoty, na kterých ODS vznikla a které kdysi prosazovala.

Dnes sdílí hodnoty, pana Jandy, jeho nenávist, udavačství, fanatismus, zákaz jiného než jimi propagovaného názoru, cenzuru a ostrakizaci a postih těch, kdo svobodně projeví svůj názor.

ODS se zúčastňuje semináře, který má hledat cesty k uplatnění těchto hodnot v naší společnosti.

To je popření všeho, čím měla a ná ODS být.

Jsou to antitéze zásad a principů, na kterých ODS vznikla.

Dnešní ODS je marginální politickou stranou, která se zoufale snaží svézt se na uměle vyvolávané protiruské hysterii a neštítí se zúčastňovat se seminářů které mají hledat způsoby, jak předefinovat roli svobodného tisku a vnutit mu pod maskou aktivizace a politizace veřejnoprávních médií v "dezinformační válce vedené Ruskou federací" roli propagandistů Rudého práva v roce 1951.

ODS se nikdy nezřekla myšlenek, které jsou vyjádřeny v článku "Udržet Rusko co nejdál", který mně vedl k vystoupení a na který odkazuji.

"...je na místě (ovšemže ve spolupráci s dalšími západními státy, zde samotné Česko mnoho nezmůže) oslabovat Rusko podporou vybraných konfliktních oblastí na jeho hranicích. Nejde přirozeně o samoúčelné rozdmýchávání konfliktů, jaké Putin předvedl v Donbasu, nýbrž o podporu jeho existujících protivníků ve všech formách. Gruzie, Moldavsko, Ukrajina i další země, které se Rusko v posledních 20 letech pokusilo oloupit o území, musí vědět, že ve svém boji nejsou sami, že mohou očekávat vstřícnost a podporu ze strany Západu. Pokud Rusko bude muset utrácet peníze a vojenské kapacity na řešení problémů na svých hranicích, lze očekávat, že nebude mít prostředky pro rozšiřování sféry vlivu. Jde přitom pouze o aplikaci strategie, kterou Rusko a dříve Sovětský svaz využívá již minimálně od druhé světové války (dlouhodobě Kuba, posledních 15 let Venezuela atd.). USA se tato strategie velmi osvědčila v 80. letech v Afghánistánu, kde porážka sovětské armády nepochybně významně přispěla k urychlení konce Studené války, i když jeho předčasným opuštěním v 90. letech otevřela dveře pro nástup Talibanu."

Dokument, kvůli kterému jsem vystoupil z ODS, a na který odkazuji, není jen fantasmagorickým výplodem chorého mozku. Když jsem před dvěma roky žádal vysoké funkcionáře ODS, aby se od něho distancovali,odpověděli mi všichni, že se s ním ztotožňují.

Já jsem se s tím, že máme legitimizovat, bagatelizovat, omlouvat a podporovat ukrajinské nacisty ztotožnit nemohl.

Nemohl jsem pochopit cynismus, se kterým se vyrovnáme s tisíci obětí občanské války a milion ze svých domovů vyhnaných osob a ekonomické devastaci celé země. Během těch dvou let jsem zjistil, že to není jeden dokument a hloupost lidí, se kterými jsem dopis konzultoval, jde o politiku ODS, politiku, kterou nikdo nekonsultoval se členy a která měla podle názoru vedení ODS přinést straně sympatie. Uvěřili, že primitivní rusobijství z nich učiní atraktivní politickou sílu a vrátí jim přízeň voličů. Nestalo se, ale je zřejmé, že v to stále doufají.

Ty obyvatele chce i ODS, nejen autor, "naprosto odříznout Doněckou a Luhaňskou oblast od ukrajinské infrastruktury, zřídit „sanitární kordon“ podél fronty i za cenu permanentní evakuace většího počtu civilistů a dlouhodobého udržení konfliktu nízké intenzity determinovaného paritou výzbroje a počtem vojáků."

Nezáleží jim na Ukrajině a na utrpení ukrajinských občanů, které je pro ně skutečně jen "takové uspořádání, i když jistě nikoli příliš komfortní pro obyvatele území", bude dobré pro Českou republiku, udrží Rusy co nejdál - bez zaváhání bez jediné úvahy o tom, kolik bolesti a slz taková "přátelská pomoc" přinese Ukrajincůnm". Hlavně, že "je to výhodné pro nás". Hlupáci, asi tomu opravdu věří.

ODS chce přestat počítat mrtvé a bojovat do poslední kapky Ukrajinské krve, chce udržovat konflikt, chce "přesídlovat" dle Stalinova vzoru "infikovanou" populaci východní Ukrajiny. Chce dělat přesně to, co na kyjevské vládě požadují tamnější neonacisté.

To vše již ve skutečnosti Ukrajinská vláda za pomoci neonacistických bojových útvarů v Národních gardách a DUK praporů Pravého sektoru dělá - a nedosáhla ničeho. Naopak, moc ve které vládne korupce a chaos, která zadlužila několik ještě ani nenarozených občanů Ukrajiny v nesmyslné válce se sama rozpadá ekonomicky i politicky.

Ničeho nedosáhla ani ODS. Fanatická podpora toho nejhoršího, co historie Ukrajiny vyplodila jí nepřinesla přízeň české veřejnosti. Z ukrajinské politiky si ODS odnáší jen ruce pošpiněné ukrajinskou krví a zničenou reputaci. Nevěrohodná a pokrytecká politika, která na jedné straně dovoluje ODS pózovat doma jako protifašistická síla a na druhé podporovat ukrajinské neonacisty ji důvěru voličů nemůže vrátit.

ODS opět vsadila na špatnou kartu. A dnes si již našla nové politické spojence - Think tank Evropské hodnoty, Jakuba Jandu, Jaromíra Štětinu, Helenu Langšáglovou a Jiřího Zlatušku. S nimi bude definovat roli českých veřejnoprávních medií v informační válce, kterou che Evropská unie vést proti Rusku. Samozřejmě v sebeobraně a na obranu svobody a demokracie.

Protože nám hrozí iminentní pád do ruské sféry vlivu.
-----
Z dokumentu "Udržet Rusko co nejdál"

"Proto by bylo účelné oprostit se od dumání o Banderovi, přestat na sociálních sítích sdílet fotky mrtvých civilistů (s komentářem o zlé kyjevské vládě, která vraždí vlastní občany raketomety), ukončit zbytečné hádky o tom, kdo vlastně dodal na východní Ukrajinu zbraňové systémy, které nemá ve výzbroji nikdo mimo ruské armády, a vrátit se k základním otázkám: Jaká Ukrajina a jaké Rusko jsou v zájmu České republiky, proč a jak k tomuto cíli dospět?"

"Má český ústavní a politický systém dost síly, aby se ubránil dalšímu pádu do sféry ruského vlivu?"

"Pokud je tedy klíčovým zájmem ČR, aby neupadla do této sféry, je na místě (ovšemže ve spolupráci s dalšími západními státy, zde samotné Česko mnoho nezmůže) oslabovat Rusko podporou vybraných konfliktních oblastí na jeho hranicích."

"Z výše uvedeného celkem jasně vyplývá, že je v eminentním zájmu ČR, aby se udržela u moci současná ukrajinská vláda, která je legitimizována právě odporem proti Rusku a jeho vazalským organizacím v Doněcké a Luhaňské oblasti. Dokud bude u moci Porošenko s Jaceňukem, hrozba upadnutí celé Ukrajiny do ruského vlivu prakticky neexistuje."

"Střednědobým cílem, na němž by se měli shodnout klíčoví představitelé Západu s hlavními ukrajinskými hráči (i když je ze zjevných důvodů neúčelné takovou dohodu jakkoli zveřejňovat či potvrzovat), je potom zatlačení ruských a proruských jednotek na úroveň z listopadu 2014, naprosté odříznutí Doněcké a Luhaňské oblasti od ukrajinské infrastruktury, zřízení „sanitárního kordonu“ podél fronty i za cenu permanentní evakuace většího počtu civilistů a dlouhodobé udržení konfliktu nízké intenzity determinovaného paritou výzbroje a počtem vojáků. Zbytek Ukrajiny by pak měl v co nejkratším horizontu získat vstřícné kroky ze strany EU (např. podstatné otevření trhu práce, uvolnění pravidel pro imigraci…) i USA (obchodní dohody, výzbroj i přímá finanční podpora) s cílem ekonomické stabilizace a růstu. Nejsilnější zbraň proti ruským mocenským ambicím je ekonomický rozkvět prozápadní Ukrajiny ve srovnání s úpadkem ekonomiky založené pouze na těžbě ropy a zemního plynu v Rusku. Pro Doněckou a Luhaňskou oblast bude platit nabídka připojit se k tomuto uspořádání, pokud vyženou ruské vojáky a jejich pomahače."

"Takové uspořádání, i když jistě nikoli příliš komfortní pro obyvatele území pod (pro)ruskou vládou, by celkem úspěšně garantovalo, že Kreml bude mít ve střednědobém horizontu zcela jiné starosti, než usilovat o ekonomické a politické ovlivňování České republiky, a tedy nejlépe odpovídá pragmaticky definovaným zájmům ČR."

-----
Poslanecká sněmovny Parlamentu ČR .
Think-tank Evropské hodnoty Vás zve na konferenci Kremlin Watch Forum: Dezinformační snahy Kremlu a jeho spojenců.

Akce se koná pod záštitou paní poslankyně Heleny Langšádlové.

Termín: čtvrtek 16. června 2016
Místo: Poslanecká sněmovna Parlamentu ČR – Konírna (Malostranské náměstí 7)
Ruská federace a její spojenci vedou proti západním státům cílenou dezinformační kampaň. Jejím cílem je snížit důvěru občanů v demokratické instituce, mezi které například patří veřejnoprávní média. Tento seminář má za cíl představit a diskutovat dvě nové studie týkající se snahy cíleně dezinformovat české publikum o ruské agresi vůči Ukrajině.

Program
9:00 – 10:30
Představení studií think-tanku Evropské hodnoty s následnou diskuzí:
A) Studie: Ruská agrese proti Ukrajině: Dezinformace a fakta
• Lenka Víchová, ukrajinistka a seniorní analytička programu Kremlin Watch
B) Analýza stížnosti na informování České televize o dění na Ukrajině
• Roman Máca, analytik program Kremlin Watch
11:00 – 12:30
Téma: Role veřejnoprávních médií v dezinformační válce vedené Ruskou federací
• Helena Langšádlová, místopředsedkyně Výboru pro evropské záležitosti PSP ČR, TOP 09
• Ivan Gabal, místopředseda Výboru pro obranu PSP ČR, KDU-ČSL
• Jiří Zlatuška, poslanec PSP ČR, ANO
• Martin Kupka, místopředseda ODS

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…