Tomáš Haas: Proč soudíme Orbána a nikoli ty, kteří nás chtějí zničit?

25.05.2017 16:33

Ale (a teď nehovořím jen o naší zemi, ale o celé Evropě) již jsme terorismus odsoudili mnohokrát, nenechali jsme se zlomit. Stejné výzvy k návratu do normálního života jsme slyšeli během let mnohokrát. Stále jezdíme prostředky hromadné dopravy, od městských autobusů a tramvají až po vlaky a letadla. Stále chodíme nakupovat, chodíme do kaváren a restaurací a chodíme do divadel a na koncerty, chodíme do kostelů a synagog.

Tomáš Haas:  Proč soudíme Orbána a nikoli ty, kteří nás chtějí zničit?
Foto: MK
Popisek: Tomáš Haas

A stále, již mnoho let, v těch vlacích, autobusech a jejich zastávkách, v nákupních centrech a na letištích, v tržnicích, v restauracích a před stadiony a kostely a synagogami vybuchují bomby sebevražedných teroristických vrahů.

My jsme opatrnější a nenecháme se zahnat k extrémismu.

Nepomáhá to.

Izrael nezůstal pasivní, i když stále odsuzuje terorismus a lidé žijí tak normálním životem, jak je to jen možné. Proti terorismu ale bojuje i aktivně. Je za to kritizován a odsuzován, ale ten aktivní přístup pomáhá a incidentů terorismu ubylo.

V Evropě vlády zůstávají pasivní a incidentů terorismu přibývá. Jsou stále vražednější a zbabělejší. A naše vlády stále zůstávají pasivní. Francouzi žijí již dlouhou dobu v podmínkách které připomínají válečný stav. Restrikce a omezení nejsou uplatňována proti teroristům, ale proti vlastním občanům. Media se nám, skoro bych řekl komicky, kdyby to nebylo tak smutné, snaží namluvit, že atentátníci se jmény Abdul, Mohamed či Ali, nejsou muslimskými teroristy, ale dušebně vyšinutými Brity, Nory, Švédy a Němci. A duševně vyšinutí jsou díky nepochopení a rasismu většinové populace.

Umírají nevinní, muži, staří lidé, ženy a děti.

Já, přiznám se, pochopení pro teroristickéh atentáty, pro pokračující masakr a jeho původce nemám. Nechápu, proč se nebráníme a proč neodsuzujeme viníky, ale ty, kdo se snaží o obranu svých občanů. Sankce a snaha izolovat je, je namířena proti Orbánovi, ne proti těm, kdo denně dopravují do našich zemí tisíce dalších lidí, kteří nejsou uprchlíky, a mezi nimiž se k nám dostávají stovky budoucích vrahů. Bojujeme s "xenofóby", zatímco v mešitách a muslimských komunitách se rekrutují a indoktrinují budoucí teroristé.

Jediné pochopení, které od našich vlád občané očekávají, je pochopení pro je samotné. A aktivní boj proti násilí a smrti. Nechceme muslimskou Evropu, nechceme být občany druhé třídy a trpěnými hosty ve svých vlastních zemích. Pochopení pro Islám a respekt pro mírumilovné muslimy mám tam, kde je Islám doma, od našich vůdců požaduji pochopení pro jejich vlastní občany. Pochopení pro to, že naše civilizace, naše kultura a naše zvyky a tradice nepřežily tisíce let bolestného vývoje jen proto, abychom je vyměnili za civilizaci nám cizí.

(převzato z autorova Facebooku)

Vyšlo na eportal.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Weigl: Tatínkovo výročí

15:22 Jiří Weigl: Tatínkovo výročí

Letos v pátek 12. dubna by bylo mému otci 100 let. Zemřel velmi mladý v roce 1963, bylo mu 39 roků. …