Tomáš Valtera: LEV 21

01.11.2013 20:06

Nekritizujme kolem a zaměřme se na LVA.

Tomáš Valtera: LEV 21
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Paroubek

Už nějakou dobu si všímám velké slabosti LVA. Mám pocit, že by bylo velmi vhodné, aby členové strany přestali neustále řešit levicové frakce kolem, ale měli by se zaměřit hlavně na naší stranu LEV 21, která podle mě není zcela v pořádku a sama by potřebovala opravdu velké sjednocení a silné nadechnutí. Chybí ji vítr v plachtách i určitý směr. Podle mě se vůbec málo mluví o historii strany, proudech, myšlenkách. Když jsem kandidoval za Královéhradecký kraj, často jsem se setkal s názorem, že je to snad strana podobná té nacistické, nebo že jsme komunisti apod. V neposlední řadě ji lidé neznají vůbec. Myslím si, že strana má dobrého lídra, který by se měl znovu nadechnout a jasně si uvědomit, kam chce stranu vést a směřovat, na co klíčového se zaměřit. K tomu nejsou vždy zapotřebí miliony. Pokud se podívám na dnešní moderní sítě jako například facebook, uvidím tam naprosto ubohou stránku, bezmyšlenkovitě vyrobenou, kde je paní Bernardová se skate čapkou na hlavě a kde je napsáno heslo-Levice pro mladé. Já jsem učtel v ZUŠ a je mně 30 let, vážně si někdo myslí, že tohle oslovuje mladé lidi? Asi těžko... Je to podbízivé a levné, nikdo tomu nemůže věřit. Celé to na mě působí jako ESO pod vedením T. Pergnerové z 90. let!

Strana ve které figuroval E. Beneš, měla na předvolebním plakátě nohy ženy se staženými kalhotkami. To není ani vtipné, ani to neosloví mladé, je to jenom k pláči. Opravdu jsem se v tu chvíli styděl, že kandiduji.

Vraťme straně důstojný směr a sílu, myšlenku navázanou na konzervativní levicový proud a neřešme tolik strany kolem, když ta naše je jako domestikovaný lev krčící se v divočině.

Tomáš Valtera

Vyšlo na serveru Vaše věc, publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy - 352. díl Oswald Spengler - Myšlenky

13:04 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy - 352. díl Oswald Spengler - Myšlenky

Oswald Spengler, německý filosof dějin (25. května 1880, Blankenburg – 8. května 1936, München), do …