Tomio Okamura: Žalujte stát

23.07.2012 14:55

Množí se podvody, kdy lidé přijdou o dům prostě proto, že někdo zfalšuje jejich podpisy a prodá jim střechu nad hlavou. A o střechu nad hlavou přichází lidé také i díky podvodným exekucím.

Tomio Okamura: Žalujte stát
Foto: Martin Kovář
Popisek: Tomio Okamura

Psal jsem kdysi o případu, kdy matka dvou dětí přišla o dům za půl milionu pro dluh 60 000. Nenapsal jsem tehdy, že tento dluh vznikl zfalšováním leasingové smlouvy. Podvodník si vzal auto na jméno této ženy a i když soud podvodníka poslal do vězení, exekutor za neexistující dluh prodal dům nevinné oběti. Stejně tak třeba soudy kašlou na otce a zcela protiústavně svěřují děti matkám namísto střídavé péče. Nejde vyjmenovat statisíce křivd, které lidem způsobí nejen úřady, ale i soukromé firmy a společnosti.

Co s tím? Letos na jaře vynesl ústavní soud přelomový rozsudek - ten v principu říká, že Stát musí zajistit, aby jeho orgány včetně notářů či úředníků jednaly tak, aby k  podvodům nemohlo docházet. A pokud k nim dojde, nese odpovědnost stát. Znamená to, že neplatí výmluvy na mezery v zákonech nebo na špatnou legislativu. Dokonce nemusí platit soudní rozsudky. Pokud odporují ústavě nebo mezinárodnímu právu, pak je špatné rozhodnutí nebo zákon neplatný.

Kdysi se vedla pře o pravomoci ústavního soudu. Strašilo se, že se ústavní soud stane další politickou silou ve státě. Stalo se. Politici a úředníci možná pláčou. My ostatní se můžeme jen radovat. Je to další krok ke spravedlivějšímu státu.

Tomio Okamura

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomio Okamura

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…