Václav Husák: Jak potrestat vlastizrádce a kolaboranty?

29.06.2018 8:29

Řekl bych, že velmi přísně! Oba činy jsou v podstatě neomluvitelné a v doslovném významu slova „trestuhodné“. A protože jsem přiměřeně humánní, rozdělil bych osoby, které tyto vpravdě odporné zločiny spáchaly, do tří kategorií:

Václav Husák: Jak potrestat vlastizrádce a kolaboranty?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka EU

1. Hlupák, trumbera, blbec a jak říkával můj táta – vůl jak anděl. Nicméně pokud se někte­rého z uvedených činů skutečně dopustil, musí být přiměřeně své hlouposti potrestán. I když je možné, že vzhledem ke své intelektuální omezenosti si možná ani důsledky svého konání nebyl schopen uvědomit. I za blbost se platí. Jejich trest by však neměl být zane­dbatelný.

2. Vychytralec, vyčůranec, prospěchář, aktivní přisluhovač. Tak to už je poněkud jiná úro­veň -  protože takovýto odsouzeníhodný jedinec se naprosto vědomě rozhodl přidat na „dočasně vítěznou stranu“, čímž si hodlal zajistit zejména ekonomický prospěch. Zde už bych zdaleka tak milosrdný nebyl, protože tito jedinci představují skutečnou lidskou špínu a svými vlastnostmi jsou potenciálním ohrožením jakékoli společnosti.

3. Opravdový vlastizrádce a zloduch. Člověk s vysokým postavením v politické, hospodář­ské a společenské sféře státu, který přesto, že má dostatek informací i intelek­tuálních schopností aby pochopil, že už jde o zachování existence a vnitřní bezpečnosti ná­rodního státu, bezohledně organizuje a řídí procesy vedoucí k jeho ohrožení, případně i zá­niku. Cílem tohoto skutečně zrůdného jednání je zejména snaha o získání moci nad osudy občanů státu a o postavení mezi podobnými lidmi z různých zemí, kteří se k tomuto cíli zlo­činně spolčili. V tomto případě k diskusi o výši jejich trestu mohu říci jen to, že lituji rušení trestu smrti.

Situace je vážná a řadě případů již začíná být i zoufalá. Občanská válka v Evropě je na spadnutí. Každý den na území Evropské unie přicházejí tisíce nepřátel demokracie a mezi nimi i desítky opravdových zločinců. Je lhostejné, že v této chvíli ještě nestojí přímo před našimi dveřmi. Však se jich již brzo dočkáme, věřte mi. Bohužel.

Až nám, a zejména našim ženám a dcerám, začne jít o život, snad i tahle již zparchan­těle pohodlná a líná společnost ještě zvedne své zadky z křesel obýváků a najde sílu k ozbrojenému odporu. A po případném vítězství bychom neměli zapomenout přísně po­trestat ty, kteří se o vznik této tragedie zasloužili.

V první řadě jde o naše europoslance..., ále proč bych se s nimi sám vypisoval. Udělejte si to sami. Tak vám na to dávám patnáct stránek.

Snad to bude stačit. A doporučuji si seznam vytisknout, abychom náhodou na něja­kého hajzla nezapomněli!

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Evropská unie - léčba otevřených ran solí

15:49 Ladislav Jakl: Evropská unie - léčba otevřených ran solí

Denní glosa Ladislava Jakla