Václav Husák: Otloukánci

29.07.2020 19:22

„Otloukej se píšťaličko …“, ále, co to sem pletu? Dnes chci psát o jiném „otloukání“. Správně je tedy“: „Nech se otloukat policisto! Nenecháš-li se otloukati a budeš se chtít brániti, budu na tě žalovati politikovi-pánu, ten ti dá výpověď v tu ránu!“

Václav Husák: Otloukánci
Foto: pixabay.com
Popisek: Demokacie - ilustrační foto

Já vím, že si dělám legraci z velmi vážné věci, ale jak říká jedno staré české přísloví „Sranda musí bejt, i kdyby tátu věšeli!“. Situace je vážná a na rozdíl od názvu jedné francouzské filmové veselohry, začíná být zoufalá. Policisté a příslušníci bezpečnostních složek řady západoevropských zemí jsou dennodenně vystavováni brutálnímu násilí ze strany imigrantů početně doplněných stejně agresivními příslušníky všech možných i nemožných politických směrů, které bych pro zjednodušení a společný cíl, kterým je odstranění současného společenského zřízení, charakterizoval jako anarchisty.

Přímo tristní je pohled na skupiny před násilníky a vandaly ustupujících policistů v každém okamžiku ohrožovaných na životě přímým fyzickým násilím, létajícími dlažebními kostkami a zapálenými „molotovovy koktejly“.

Tito lidé, původně se snažící zabránit masovému ničení veřejného i soukromého majetku a s tím obvykle spojenému rabování, se tak díky nesmyslným rozkazům velení řízeného velmi „korektními“ politiky stávají doslova otloukánky.

Navíc jsou informace o takovýchto mimořádně závažných incidentech silně cenzurovány, a tak se o nich dozví jen omezený počet lidí většinou prostřednictvím záběrů natočených na telefon a později zveřejněných na internetu.

V této souvislosti mne napadla přímo „hrůzyplná“ myšlenka. Vzhledem k dosavadním zkušenostem si totiž dovedu docela dobře představit, že při masových protestech občanů proti současnému politickému vedení státu provázených byť i jen zlomkem podobného násilí, už by se minimálně gumovými projektily dávno střílelo.

Usmiřovací politika ústupků protivníkovi – tzv. appeasement – dosud nikdy v historii nebyla úspěšná. Obvykle vedla k jeho ještě větší agresivitě. Případné pokračování tohoto přístupu k útokům proti současnému, snad ještě trochu demokratickému politickému zřízení, jednoznačně povede k „horkým“ občanským válkám.

Vypuknout mohou na západě kdykoli a kdekoli. Čím později zvednou občané těchto zemí své tlusté zadky od sledování tak oblíbených katastrofických filmů, tím dříve budou moci sledovat podobnou „katastrofu“ na vlastní oči.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

P. C. Roberts: Washington se snaží svrhnout vládu Gruzie a otevřít druhou frontu proti Rusku

11:34 P. C. Roberts: Washington se snaží svrhnout vládu Gruzie a otevřít druhou frontu proti Rusku

Tvrdí to gruzínské vládní kruhy. Takže je to přesně tak, jak jsem předpovídal, a Putinova neschopnos…