Václav Kovalčík: Austrálii ničí požáry a bezohledný režim

14.01.2020 13:32

Austrálie a Australané krutě doplácejí na bezohledný režim, který se vůbec nezajímá o životní prostředí.

Václav Kovalčík: Austrálii ničí požáry a bezohledný režim
Foto: Reuters
Popisek: Požáry v Austrálii

Nejvyšší představitelé si tedy užívají, na Nový rok zapalují nákladné ohňostroje, ale na hašení požáru peníze prý nejsou! Austrálie rovněž doplácí na drancování původní krajiny. Kdyby se více peněz investovalo do hašení požárů, nebyly by dopady na životní prostředí tolik fatální v dobách globálního oteplování.

Ve zprávách jsem viděl popálená zvířata endemického typu, která se nemohla vůbec bránit. Je pravdou, že v Austrálii vzniká solidarita a pomoc životnímu prostředí a organismům úplně zdola. Pomáhají často obyčejní lidé záchranou a evakuací zvířat do ještě bezpečného prostředí veterinárních stanic a místních nadací.

Sice pomáhá širý okolní svět finančními a materiálními podporami na uhašení drastických požárů, ale jsem toho názoru, že musí být současná tamní vláda odsouzena za činy, které se podobají vlastizradě a obecnému ohrožení. Tamní občané právem demonstrují za sesazení pochybného kabinetu.

Již uvedený drancující systém má tedy na svědomí nezvladatelnou situaci kolem rozsáhlých ohnivých požárů. Požár velikosti naší země je tedy alarmující. Plýtvání peněz za různé nesmyslné estrády a hříchy politiků jsou tedy donebevolající!

Proto si Austrálie zaslouží novou zodpovědnou vládu, která bude myslet na životní prostředí, nikoliv na svůj vlastní prospěch. Krutý režim musí ihned zmizet na skládku dějin, být vyměněn za lepší systém v souladu s přírodou a důstojností lidství.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…