Václav Kovalčík: Nechť je MHD ve větších městech naší republiky úplně zdarma

10.07.2023 9:32 | Glosa

Již hluboko jsme vstoupili do sféry snad vyspělého 21. století, a tak si lidé v našem národě ve velkých městech zaslouží MHD zdarma.

Václav Kovalčík: Nechť je MHD ve větších městech naší republiky úplně zdarma
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tramvaj, ilustrační foto

Je to můj názor, neboť pozoruji, že se kupování jízdenek a kontroly revizorů stávají ponižující pro lidi, kteří jsou zasaženi krizemi ze všech stran!

Už dávno se mělo v této tematice zapracovat, přesto stojíme pořád na jednom místě. Ani automaty na placení kartou nepomůžou pokroku, neboť jest např. v Ostravě dosti drahé jízdné.

Také v dalších městech se úplně "zastavil pokrok." Občané jsou těmito systémy nuceni, aby dál platili jak mourovatí. Hlavně že se tady hlásá ekologie a Green deal, ale realita je úplně jiná!

Je mi líto lidí v exekucích, zejména dětí a mladistvých, také těch, kteří musejí v dnešní krizové době počítat každou korunu.

Jízda načerno byla vždy nemravná, je tedy odsuzována, ale uvědomme si, že 21. století nás přímo vyzývá, aby se konečně zapracovalo na benefitech pro všechny slušné občany daných měst i okolí.

Určitě by se vyřešily krize dopravní, nebyla by tolik zahlcenost automobilů na silnicích a v ulicích měst.

Někdy se zamýšlím nad tím, že si laxním postojem v této tematice kálíme do vlastního hnízda.

Sice dokážu pochopit, že "z nedostupných obydlí" části republiky je nezbytné auto, anebo jiný dopravní prostředek, přesto by všeobecně dostupná MHD ve větších městech dokázala odlehčit a zrychlit dopravu na silnicích.

Mnozí v našem národě, pokud mají MHD na dosah, si nesmějí hrát dlouhodobě na pány tou zahlceností - jízdou v bourácích.

Dokážu ještě pochopit transport zboží a nákladů automobily, co se týče poštovních zásilek, služeb, řemeslných zakázek, dále pak sanitek, policie, hasičské záchranné služby.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

13:57 Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

Čínský automobilový průmysl narazil na odbytovou bariéru spalovacích motorů. V největších čínských m…