Václav Kovalčík: O prohnilosti, nástrahách a nebezpečí mezinárodní i vnitrostátní politiky

29.10.2019 9:31

Mnoho jazyků, mnoho vyznání, mnoho zvyků a obyčejů, mnoho států ve světě. V dětství jsme si idealizovali, jaké je to krásné navazovat partnerství a přátelství v mezinárodní politice, mezi státy navzájem.

Václav Kovalčík: O prohnilosti, nástrahách a nebezpečí mezinárodní i vnitrostátní politiky
Foto: Vít Hassan
Popisek: Protest - ilustrační foto.

V dospělosti však přichází studená sprcha mezinárodních předsudků, dokonce i předsudků ve vlastním státě.

Problém je takový, že mezinárodní politika funguje opravdu drsně, z mého pohledu je to spíše o tom, jak někoho ve známém i neznámém prostředí přivést na mizinu. Koneckonců to vidíme na hrůzných spamech, podvodech a vyděračských emailech, které přicházejí důvěřivým občanům České republiky.

Podvodníci z vyspělých i rozvojových zemí si užívají v luxusních kavárnách a restauracích, vydírají, páchají trestnou činnost, dokonce  i sňatkové podvody. Mnoho mladých českých a evropských žen, hledajících prince na bílém koni, často končí v sexuálním i výrobním otroctví.

Tolik lsti a nenávisti je ve státech světa, a proto musíme být opatrní, nejprve prověřovat, poté důvěřovat. Kriminalita se táhne státy světa, za evropský zvyk můžeme být dokonce zatčeni v rozvojové zemi. Slušný člověk se do ničeho neplete, pěstuje tzv. měkký turismus, nedělá problémy, jenže těch nástrah je víc a víc.

Je pravdou, že někde jsou místní přátelští ke slušným turistům, jinde panují šikanující až nesmyslné předsudky vůči nim. Je to o lidech, od člověka k člověku.

Bohužel obchodní, kriminální a krvelačná válka ničí zbytek slušnosti v daných státech i mezinárodní politice. Sice mě lstivá a bezohledná chování mezi státy a ve státech trápí, stejně tak rozdělená společnost v České republice.

Vnitrostátní a mezinárodní politika se podobá chování vyhladovělých psů, kteří bojují mezi sebou o ohlodanou kost. Šovinistické chování k československým emigrantům ze strany západu je toho důkazem!

Nelze všechny lidi daných států i našeho státu házet do jednoho pytle. Problémy vnitrostátní i mezinárodní smrdí od hrstky nejbohatších tohoto světa. Na to doplácí příroda i životní prostředí, ekosystémy Země - všech států.

Nenávist mezi lidmi a státy je protkána dějinami, bohužel se projevuje i v současnosti právě rozdílnostmi  kulturního, politického, morálního a ekonomického vývoje v různých částech světa. Kéž by se celý svět choval slušně, přátelsky a spravedlivě k našemu národu, který v historii trpěl za své mírumilovné postoje, lidskost, solidaritu a obětavost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…