Václav Kovalčík: O teorii boomu a úpadku organizací a institucí

26.07.2023 15:27 | Glosa

Instituce a organizace vznikají a zanikají doma i ve světě, ale ve svém životě jsem vůbec netušil, že to půjde z kopce i těm, kdož tehdy měli nějakou naději přežít a znovu vyniknout.

Václav Kovalčík: O teorii boomu a úpadku organizací a institucí
Foto: pixabay.com
Popisek: Společnost - ilustrační foto

Bohužel se mladí lidé zneužitím technologií ze strany pochybných trendů a systémů dostávají do neřešitelných situací, marasmů a neřestí.

Také lidé staří jsou tímhle fenoménem na šikmé ploše. Už pořádek, řád, přehled, jasnost, poctivost, bezpečí jsou přímo sprostými pojmy!

Např. Církev československá (později husitská) měla své počáteční boom a rozkvět ve 20. letech minulého století, ale vlivem spíše novější doby se to nějak zvrtlo v malé účasti ohledně Sčítání lidu 2011 a 2021.

Také v dnešní době tratila KSČM, též ČSSD.

Bohužel na dobovou likvidaci pořádnosti doplatili i Republikáni a další. Někdo by uvedl, že tyto směry zažily svůj pád kvůli potřebě udělat řád a pořádek v naší společnosti, též myslely svým programem na jistoty občanů.

Bohužel na to obyvatelé České republiky a západu vůbec neslyší, vlastně nechtějí slyšet, když jsou zejména mladí lidé zbytečně v zajetí chytrých mobilů.

Obyvatelé západu a České republiky doplácejí na chaos a bezpráví současné rádoby moderní doby, jež je typická nahoře leskem a dole úpadkem.

Také systém přerozdělování a odměňování v daných státech není zrovna ideální. Tamní spravedlnost není úplně nestranná. Evropa se víc a víc zadlužuje, Česká republika na to též doplácí.

Kdo ví, jak se bude řešit vymáhání státních dluhů v budoucnosti! Jak už jsem říkal, bohužel často vítězí něco nového s leskem na povrchu, ale uvnitř prohnilé!

Již by bylo klišé napsat, že to chce změnu! Mým přáním je, aby zvítězila vždy morálka, zdravý rozum a konstruktivní řešení problémů a situací. Jen je škoda, že to osvědčené a fungující se přímo zatracuje dnešním systémem.

Chybování je totiž lidské, ale mnohdy osudné, tragické až apokalyptické.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

12:26 Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

Chtěl bych se dožít toho, až naše silnice budou brázdit jen elektrické vozy. Jak říkají pirátští pos…