Václav Peričevič: Další selhání v kauze Petra Kramného

14.06.2017 21:50

Na základě žádosti spolku Šalamoun podle zákona 106/1999 Sb. a odpovědi Policejního prezidia ČR, ze dne 1. 7. 2017 vyšlo najevo, že se skutečně ve dnech 28. 2. 2014 - 8. 3. 2014 konala zahraniční služební cesta do Egyptské arabské republiky v souvislosti s vyšetřováním smrti Moniky a Kláry Kramných. Cesty se účastnili 3 příslušníci policie Moravskoslezského kraje, 2 příslušníci policejního prezidia ČR a dále přednosta Ústavu soudního lékařství v Ostravě - agent STB s krycím jménem SIMON, MUDr. Igor Dvořáček.

Václav Peričevič: Další selhání v kauze Petra Kramného
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policejní vůz

Zcela zásadní je ta skutečnost, že se této zahraniční služební cesty důstojníků Policie ČR účastnil právě MUDr. Igor Dvořáček. Je to zcela totožná osoba, která vytrvale bránila přezkumu nekroptického materiálu a která je autorem zcela zavádějící informace o nevyčerpatelnosti nekroptického materiálu, což je fikce, kterou následně opakují soudy všech stupňů .
 
Přednosta Ústavu soudního lékařství v Ostravě MUDr. Igor Dvořáček zatajil informaci, že se této cesty s policejními důstojníky Policie ČR účastnil. Nesdělil jí ani ve svém posudku o zdravotním stavu Petra Kramného, ani u své výpovědi u hlavního líčení. Zatajil také, že hovořil s lékařem MUDr. Walidem Nagim, který prováděl pitvu Moniky a Kláry Kramných dne 31. 7. 2013. Z jakého právního titulu prováděl tento “výslech”? Kdo k tomu dal pokyn a kdo ho tímto úkolem vůbec pověřil?
 
Jak je vůbec možné, že do dnešního dne byly tyto skutečnosti zatajeny před obhajobou? Ve spisovém materiálu trestní věci Petra Kramného není naprosto žádná zmínka, že se pracovní cesty účastnil i MUDr. Dvořáček. Obhajoba nebyla o této cestě vůbec informována a tím byla zcela zkrácena na svých právech. Nepochybně je to jeden ze zásadních důvodů, proč nikdy nebyl vyslechnut lékař, který prováděl pitvu, MUDr. Walid Nagi.
 
Zcela nepochybně musel o této cestě být informován dozorující státní zástupce Krajského státního zastupitelství v Ostravě Mgr. Vít Legerský. I ten však zcela selhal a zatajil, že se cesty účastnil i přednosta ÚSL v Ostravě MUDr. Dvořáček.
 
Další důležitou otázkou je, kdo to zaplatil. Policie ČR prostřednictvím sdělení Policejního prezidia konstatuje, že cestu MUDr. Dvořáčka nehradila. Hradila ze svých fondů cestu policejních důstojníků a to v celkové výši 225 497,97 Kč. Má snad Krajské státní zastupitelství v Ostravě tajné fondy na tyto účely? Ve spisovém materiálu trestní věci Petra Kramného není naprosto žádná písemnost, která by vysvětlovala, kdo k této cestě dal pokyn, kdo vybral osoby a obsazení a zejména, co byl cíl této cesty za nejméně 225 497,97 Kč? Obhajoba nemohla být u této cesty v procesní fázi po sdělení obvinění a vzetí Petra Kramného do vazby přítomna.
 
Výsledkem této dovolené policejních důstojníků za 225 497,97 Kč je NIC. Nic znamená, že se až 1. 7. 2015 v průběhu hlavního líčení objevuje fotodokumentace z místa činu, kterou Policie ČR obdržela při své cestě do Egyptské arabské republiky dne 4. 3. 2014. Jiný výsledek této cesty není, což je za 8 dní pobytu u moře a koupání za peníze daňových poplatníků výsledek naprosto trestuhodný.
 
Stav, kdy se za peníze daňového poplatníka pořádá výlet do Egypta a kdy se zatají osoby, které se výletu účastní včetně toho, že cestu i v procesním postavení znalce zatají a nesdělí ani soudu, je naprosto neakceptovatelný s jasnou vypovídací hodnotu fair procesu, kterého se Petru Kramnému dostalo.

Šalamoun - spolek na podporu nezávislé justice v ČR

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

12:26 Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

Chtěl bych se dožít toho, až naše silnice budou brázdit jen elektrické vozy. Jak říkají pirátští pos…