Václav Princ: Za komunistů stát přerozděloval mezi neschopné to, co schopní vytvářeli. Nejslabší vůl...

18.07.2015 11:09

Lidi, chtěl bych vám upřímné sdělit svůj názor. Abyste mohli hodnotit, kdy bylo lépe, museli byste nejdříve v obou systémech za prvé žít, za druhé projít si vším. Za komunistů jsem vystudoval, měl jsem práci, se svým vzděláním jsem postupoval se získanými zkušenostmi přes vedoucího oddělení údržby, energetiky, zásobovaní a dopravy, na technického náměstka a ředitele závodu.

Václav Princ: Za komunistů stát přerozděloval mezi neschopné to, co schopní vytvářeli. Nejslabší vůl...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš hovoří ve sněmovně

Protože jsem vstoupil do KSČ, ztratil jsem v roce 1989 práci a zase jsem začínal od nuly. Založil jsem firmu, pronajal prostory a podnikal jsem sám, ve dvou, ve třech lidech. Koupil jsem na úvěr nemovitost a přijal jsem další zaměstnance. Splatil jsem nemovitost, koupil jsem další a ještě další za další 4 roky. Přijal jsem další zaměstnance. Podnikám 25 let. Odpovědně mohu říci, že se mám lépe, než za komunistů, protože tenkrát stát přerozděloval mezi neschopné to, co schopní vytvářeli. Věřím, že mi věří i moji zaměstnanci.

Někteří pracují v mé firmě už 15 let a vice. Dnes se o neschopné nikdo nestará. Obávám se, že to budou oni, co budou nejvíce křičet, že za komunistů bylo lépe. Oni se opravdu měli lépe. Půjčky na bydlení s nízkým úrokem nebo dokonce nenávratné. Školky, školky, zdravotnictví zdarma. Dnes se musíte hodně snažit a něco umět, abyste se v kapitalismu prosadili a nepřišli o práci. Obavám se, že náš problém je v nepochopení fungování společnosti a příčin problému současného kapitalismu v Čechách.

Jsem právě v USA, kde nejsou přídavky na děti, není porodné, žena má jen neplacenou dovolenou 3 měsíce a potom musí do práce nebo ji ztratí. Zaplatit si školku stoji v USA měsíčně 1.000 dolaru, to je našich 25.000 Kč. Problém českých občanů a politiků je, že když dva dělají totéž, není to totéž.

My neumíme kapitalismus, nemáme demokracii, neplatí u nás právní stát a navíc, naši politici se utrhli ze řetězu. Za komunistů je drželi komunisté zkrátka a museli se hlídat. Policie fungovala. Nekradlo se tak, jako dnes. Naše svoboda je ve skutečnosti falešná. Jsme závislí na těch, co nám mají sloužit.

Politici slouží nejdříve sobě, nám všem jen slibují. A lidi jim pořád věří. Jinak by nevolil KDU-ČSL, protože podpořili církevní restituce a pomohli rozkrást stát, darovat církvím, co nikdy církve nebylo. Dokonce vracíme majetek církvím, které u nás neexistovaly před rokem 1989. Podobné najdete mezi politiky ODS - samé zloděje, viz amnestie Václava Klause.

Kariéristé v ČSSD jen státu škodí, protože jsou v politice 25 let, viz Zaorálek, Sobotka a kdyby se tak hloupě neznemožnil Gross a neumřel, byl by dnes také ve vládě. Vždyť nedělal nic jiného, než dělají Sobotka, Zaorálek a podobní. Lidi, co jste schopní myslet, udělejte to dříve, než bude pozdě. Jak můžete věřit oligarchům, kteří nikdy nemohli za 25 let přijít legálně k miliardovým majetkům.

Náš chemický průmysl, strojírenství, zemědělství, potravinářství, sklářství, budovali naši předkové po staletí. Jak mohl někdo za 20 let získat podnik se 30.000 zaměstnanci v hodnotě stovek miliard Kč a ještě mu věříte, že stíhá dělat politiku? Některé ztráty jsou již nevratné. Neuděláte to dnes, nejpozději na podzim 2015, revoluce stejně přijde a bude to horší, přesně podle přírodního zákona.

Když jde po stepi stádo krav, telat, volů a býku, vede ho vždy nejsilnější a nejschopnější býk. Když se stádo náhlé otočí, vepředu je hned nejslabší, nejméně schopný vůl.

Václav Princ, České Budějovice, Iniciativa Český ráj 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…