Vaše Věc: Der Spiegel a Agrofert

15.06.2016 16:53 | Zprávy

Der Spiegel je v Německu a v celém světě vnímán jako médium, které přichází s naprosto věrohodnými a nejméně jedenkrát z dalšího věrohodného zdroje ověřenými informacemi. Der Spiegel je týdeník, který od počátku své existence proslul velkou nebojácností vůči mocným tohoto světa.

Vaše Věc: Der Spiegel a Agrofert
Foto: Hans Štembera
Popisek: Centrála firmy Agrofert

Své by o tom v 60. letech minulého století mohl vyprávět například F. J. Strauss, někdejší ministr obrany Spolkové republiky a šéf bavorské CSU. Strauss na základě mediální aféry rozpoutané právě  Spiegelem musel svého  času  opustit německou vládu. A nebylo pro něj jednoduché se, i přes jedinečnou pozici, kterou v bavorské politice měl, do nejvyššího patra německé politiky zase vrátit.

Pokud dnes Spiegel přichází s tím, že Agrofert údajně ovlivňoval rozdělování peněz z evropských fondů, a tedy také ve svůj prospěch, je to nesmírně závažné obvinění, které je třeba brát vážně.

Pokud bude zpráv tohoto druhu přibývat, a to zejména v sousedním Německu, vytvoří se obraz České republiky ne nepodobný banánové republice, kde oligarcha, majitel oligopolu v oblasti zemědělství, současně kočíruje vládu a zařizuje si své soukromé záležitosti, a to na úkor zájmů státu a za peníze evropských daňových poplatníků.

Jestliže takovéto důkazy podle Spiegelu u evropského úřadu OLAF, který v současné době prověřuje, zda byla dotace z evropských fondů na tzv. Čapí hnízdo čerpána lege artis, existují, máme se na co těšit…

A už dnes, pokud se tato informace ukáže být pravdivou a podklady budou OLAFem shledány jako věrohodné, se zdá být o celé kauze rozhodnuto.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Zdeněk Hřib byl položen dotaz

Můžete se k tomu vyjádřit?

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vydirani-Urednik-popsal-co-provadel-Pirat-Hrib-kvuli-milionovym-fakturam-761522 Nemáte dojem, že je to na rezignaci? A jestli je to křivé obvinění, tak se přeci můžete bránit soudně, když tak neučiníte, tak je to podle mě důkaz, že je to pravda

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Pár nápadů pro Síkelu

15:16 Zbyněk Fiala: Pár nápadů pro Síkelu

Partnerství je dobré, pokud se jím nemyslí drancování.