Vaše Věc: Dvojí metr Nejvyššího kontrolního úřadu

24.05.2016 8:35

V médiích probleskla zpráva, že NKÚ podal trestní oznámení na CzechTourism. Nelíbilo se mu nehospodárné nakládání se zhruba 20 miliony korun z kontrolovaného objemu více než 620 milionů korun.

Vaše Věc: Dvojí metr Nejvyššího kontrolního úřadu
Foto: NKÚ
Popisek: NKÚ

Kontroly NKÚ jsou jistě chvályhodný počin, ale tento úřad dělá mnoho kontrolních akcí také na ministerstvech a jiných ústředních orgánech, a tato zjištění často končí nálezy o schodcích ve veřejném majetku v řádech desítek či stovek milionů, anebo dokonce miliard korun…

O těchto šetřeních a o závěrech z nich, ani o podání trestních oznámení už však NKÚ v jejich případě neinformuje. To je zvláštní dvojí metr.

Určitě je třeba sledovat hospodárné vynakládání každé koruny veřejných prostředků. I několik set tisíc korun je skutečně potřeba podrobit velmi silnému veřejnému dohledu. Ale co ty miliardy, respektive částky násobně vyšší, než byly ty údajně zjištěné v CzechTourismu? Toto konkrétní trestní oznámení se zkrátka zdá být spíše výsměchem činnosti NKÚ.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

12:26 Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

Chtěl bych se dožít toho, až naše silnice budou brázdit jen elektrické vozy. Jak říkají pirátští pos…