Vaše Věc: Itálie pod masovým tlakem migrantů

11.09.2016 8:35

Asi 2300 migrantů včera připlulo do Itálie. V Sicilském průlivu – mezi Sicílií a severním výběžkem Afriky - proběhlo 18 záchranných operací koordinovaných italskou pobřežní stráží. Nelegální migranti se přes 145 kilometrů široký průliv snaží proniknout do Evropy navzdory všem rizikům. Dnes byli například v 17 případech zachraňováni z nafukovacích člunů.

Vaše Věc: Itálie pod masovým tlakem migrantů
Foto: repro foto Youtube
Popisek: Uprchlíci, ilustrační foto

Na záchranných akcích se podílely hlídkové lodě ze Španělska a Irska, organizace Lékaři bez hranic a Save The Children. Migranti jsou převáženi do italských přístavů a potom budou rozděleni do středisek pro migranty.

V současnosti již několik dnů trvá masový příliv Afričanů do Itálie. Od počátku roku jich již připlulo více než 125 tisíc. Ve stálých i dočasných střediscích pro uprchlíky je po celé Itálii rozmístěno 153 tisíc osob, což je pro Italy dosud nevídaný početl.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…