Vaše Věc: Kongres ODS na samé hranici burlesky

19.01.2016 13:42

Odvolávám, co jsem odvolal, slibuji, co jsem slíbil. Tak musel nezávislému pozorovateli připadat kongres ODS. O tom, že program je pro ODS jen šidítko, a to již po pětadvacet let, co tato strana existuje na české politické scéně, není třeba pochybovat.

Vaše Věc: Kongres ODS na samé hranici burlesky
Foto: ODS
Popisek: ODS

Jestliže před lety ODS považovala za své základní programové heslo superhrubou mzdu, dnes chce naopak superhrubou mzdu zlikvidovat. A jestliže tato strana, samozřejmě spolu s TOP 09, za časů Nečasovy vlády prosadila solidární přirážku k dani z příjmu, dnes ji chce zrušit. Současně chce zavést jednotnou a nízkou DPH, když v době svého vládnutí prosazovala trvalé navyšování DPH a obecně nepřímých daní.

ODS je prostě stranou plnou paradoxů a nekonečných programových překvapení. Zřejmě právě proto, že program nikdy nebrala vážně. Podle věty svého někdejšího předsedy Topolánka: „Kdybychom lidem otevřeně řekli, co budeme po volbách dělat, nikdo by nás nevolil.“

Takovou stranu přeci nikdo soudný, zejména po zkušenosti s Topolánkovou a Nečasovou vládou, nemůže brát vážně. Nicméně ODS si dnes vytahuje triko, kolikže to hlasů v příštích parlamentních volbách získá. A všichni soudní pozorovatelé vědí, že této straně nejspíše sklapne už po krajských volbách v říjnu tohoto roku.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

životní úroveň

Dobrý den, pane Juchelko. Zajímá mě jedna věc. máte nějaký plán, jak zvýšit životní úroveň občanů ČR?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: Pohřební řeči k Ukrajině

15:49 Jiří Paroubek: Pohřební řeči k Ukrajině

Minulý čtvrtek jsem si pustil, tak jako každé ráno při cvičení, ČT24 a vyslechl jsem mj. vysvětlení …