Vaše Věc: Netanjahu nechce mírovou konferenci

18.05.2016 10:12

Izraelský premiér B. Netanjahu nesouhlasí s francouzským plánem na uspořádání mírové konference o izraelsko-palestinském konfliktu. Podle něho dává tato konference Palestincům možnost vyhnout se přímému jednání.

Vaše Věc: Netanjahu nechce mírovou konferenci
Foto: archív Vaše Věc
Popisek: Netanjahu

Na 30. května svolala Francie do Paříže setkání 20 zemí, které nazývá mírovou konferencí. „Cokoli jiného než přímá jednání umožňuje Palestincům vyhýbat se klíčovému tématu konfliktu, kterým je uznání židovského státu,“ uvedl Netanjahu, který při setkání s ministrem zahraničí francouzské vlády Ayraultem uvedl, že pochybuje o nestrannosti Francie.

Netanjahu se zkrátka, seč mu síly stačí, snaží znemožnit veškerá rozumná jednání o izraelsko-palestinském konfliktu a stále se drží svého vyjádření, a tedy že nikdy nedovolí vznik samostatné Palestiny. Světové veřejné mínění se však stále ve větší míře otáčí proti němu a západní vlády si vesměs zkrátka přejí, aby se řešení izraelsko-palestinského konfliktu konečně vydalo kupředu, ať si to B. Netanjahu přeje, nebo nepřeje. A to je jistě správný postup.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: O ruských špionech

16:14 Petr Hampl: O ruských špionech

Denní glosy Petra Hampla.