Vaše Věc: Savčenková vede novou stranu

17.04.2017 9:34

Ukrajinská poslankyně Nadija Savčenková ve středu oznámila vznik vlastní politické strany. Ponesese název Veřejná a sociální platforma Nadije Savčenkové (OPPNS).

Vaše Věc: Savčenková vede novou stranu
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Na snímku Savčenkvá s Porošenkem při přebírání titulu Hrdina Ukrajiny. Dnes o prezientovi hovoří jako o židákovi a prohlašuje, že Putin by Ukrajinu řídíl líp než on.

Savčenková byla v minulosti členkou strany Baťkivščyna Julije Tymošenkové. Do parlamentu byla v roce 2014 zvolena na její kandidátce. V té době byla vězněná v Rusku. Odsouzená byla na na 22 let odnětí svobody za spoluvinu na zabití dvou novinářů na Donbase. Později ji prezident Vladimir Putin omilostnil a v Kyjevě jí byl udělen titul Hrdina Ukrajiny. Loni v říjnu oznámila odchod ze strany, nakonec ale byla vyloučena. Vyřazena byla také z ukrajinské delegace u Parlamentního shromáždění Rady Evropy a na domácí scéně z Rady pro národní bezpečnost a obranu Ukrajiny.

Z pozice národní hrdinky se dostala do postavení vlastizrádce, když navštívila Doneckou lidovou republiku a Luhanskou lidovou republiku, kde jednala s jejich představiteli. V březnu Savčenková šokovala, když v rozhovoru pro ukrajinskou televizi 112 pronesla, že v poslední době příliš mnoho moci na Ukrajině získávají v poslední době Židé. „Nemám nic proti Židům, nemám ráda židáky,“ řekla v televizi s tím, že „Židé na Ukrajině disponují 80 % moci, zatímco tvoří jen 2 % jejích obyvatel“.  

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…