Vaše Věc: Severní Korea aneb Šílení lidé dělají šílené věci

23.02.2017 15:48

Kim Jong-nam byl nevlastním bratrem nejvyššího leadra Severní Koreji Kim Jong – una. Život Kim Jong – nama zhasl před pár dny v hale letiště v Kuala Lumpur. Postaraly se o to dvě najaté špionky ze Severní Koreje, stalo se tak otráveným sprejem. Kim pak a v sanitce zemřel. Byl to velmi rozmarný člen poslední komunistické dynastie, bylo mu 45 let. Vysoce postavený úředník Severní Koreje žádal reformu režimu, nyní žije v Macau pod ochranou čínských tajných služeb a unikl nejméně jednou atentátu v roce 2011 v předvečer nastoupení Kima Jong – una. Jestliže se potvrdí autorství atentátu, bude to znamenat novou smrtící ránu pro Kima Jong – una.

Vaše Věc: Severní Korea aneb Šílení lidé dělají šílené věci
Foto: ABC.news
Popisek: Severokorejský vůdce Kim Čong-un

Úděl nevlastního bratra byl tragický. Ztratil svou vlast i nárok na rodinné dědictví. Byl schovávaný před veřejností, vyrůstal v luxusu a studoval v Ženevě. Tento „bon vivant“ způsobil problémy celé dynastii, když v roce 2001 v Tokiu, cestou do Disneylandu byl zastaven policií a prokázal se falešným dominikánským pasem a ve společnosti prodejných dívek. Ve skutečnosti se s ním nikdy nepočítalo jako s následníkem "trůnu", protože se nenarodil v manželství. Jeho matka skončila v psychiatrické léčebně v Moskvě.

Smrt staršího bratra, to je rovněž selhání bezpečnostních složek v Pekingu, kteří ho dlouho střežili a chránili, také proto, že ho měli jako politickou zálohu v případě změny v paláci v Pchjongjangu s nadějí dosadit více vyhovujícího vůdce podle jejich představ.

Ale rodinná vendeta se možná nezastaví jen tímto. Syn Kima Jong – nama, který studoval v Paříži, byl také v nástupnické linii Severní Koreje. Loni se vrátil do Severní Koreje a je závislý na náladách a pokynech svého strýce diktátora.

(podle Le Figaro, ZP)

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…