Vilém Rössler: Prezident Miloš Zeman za svou cestu do Moskvy zaslouží uznání a obdiv

21.04.2015 15:16

Komentář zakladatele facebookové skupiny „Souhlasíme s výroky pana prezidenta Miloše Zemana“ Viléma Rösslera k cestě prezidenta republiky do Moskvy.

Vilém Rössler: Prezident Miloš Zeman za svou cestu do Moskvy zaslouží uznání a obdiv
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Rudé náměstní v noci

Pan prezident veškerou debatu pro a proti rázně ukončil a nedávno ohlásil, že se vojenské přehlídky v Moskvě u příležitosti výročí konce 2. světové války nezúčastní a podlehl tak tlaku médií a převážně pravicových politiků, kteří s vervou sobě vlastní agitovali k účasti na vojenské přehlídce amerického konvoje projíždějícího naší republikou (ten ale měl zbraně mírové a ty asi nezabíjí).

Co se týká samotné účasti pana prezidenta na této oslavě a vyjádření některých rádoby historiků (nějaký pan Klvaňa), že Rusové Československo neosvobodili, ale dobyli a k mnoha dalším nesmyslům, se dá říci jediné.

Nechci tady zpochybňovat zvěrstva, která po válce páchal Stalin a následně Gottwald, ale je třeba se ptát, jak by válka dopadla a co by následovalo, kdyby válku vyhrál Hitler. Že by tady byla demokracie, tak to si snad může myslet jen naprostý idiot. Američané by totiž nikdy do války proti Německu bez Rusů nešli.

Miloš Zeman si za svou odvahu, kterou vyjádřil tím, že jako jeden z mála státníků do Moskvy na oslavu výročí konce 2. světové války pojede, zaslouží obdiv a uznání.

Je mi jasné, že opět budu napadán, že takové postoje hájí jen bývalí komunisté a bolševici. Abych tomuto předešel, mohu veřejně prohlásit, že jsem nikdy členem KSČ nebyl, ani spolupracovníkem StB, jak už jsem se o sobě dočetl.

Pane prezidente, jsem rád a věřte, že nejsem sám, že nejvyšší statní funkci vykonáváte právě Vy.

Vilém Rössler, zakladatel facobookové skupiny „Souhlasíme s výroky pana prezidenta Miloše Zemana“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Jak chcete z Bruselu zajistit naši potravinovou soběstačnost?

Podle mě je to klišé a nemůžeme být potravinově úplně soběstační, obzvlášť dnes, kdy je dost nevyzpytatelné počasí. A i kdybychom soběstační byly, nebude nás to stát mnohem více než potraviny z dovozu? Podpora českých potravin je sice hezká věc, ale zas né každý na to má rozpočet. Stačí se podívat n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Milan Knížák: Rezignujte!

14:46 Milan Knížák: Rezignujte!

Výzva rektorce Akademie výtvarných umění k rezignaci.