Vladimír Kapal: Schwarzenbergská hysterie ovládla média

22.01.2013 20:10

Termín druhého kola prezidentských voleb se nezadržitelně blíží. A ruku v ruce s ubíhajícími dny zesiluje masivní a programově velice dobře zvládnutá masáž převážně mladých voličů.

Vladimír Kapal: Schwarzenbergská hysterie ovládla média
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kdo bude nakonec prezidentem České republiky, Miloš Zeman nebo Karel Schwarzenberg ?

Vztyčují se další a další ohromné poutače s fotkou Schwarzenberga, jsou oslovováni stovky lidí po telefonu. Dělá se vše možné, aby tenhle člověk, který má  k zemi české vztah asi jako k Rwandě, stanul na nejvyšším postu v republice.

PR odborníci tohoto světoběžníka bez vlasti znají českého človíčka, převážně mladého a nezkušeného, naprosto dokonale. Počítají s tradicí přežívající  snad dokonce už v genech českého národa od doby Rakouska – Uherska a spočívající k bezmezné úctě k vrchnosti, ke šlechtě, ke svým pánům.

Jak jinak si vysvětlit tu až nesmyslnou podporu člověka, který je součástí vlády a koalice ve sněmovně, jež svými rozhodnutími okrádá všechny lidi ve státě včetně oněch mladých a studentů. Cožpak ti mladí nevědí, že právě Schwarzenberg poslušně zvedal ruku, jak mu nařídil jeho řídící důstojník Kalousek, pro zápisné na školách, pro omezení valorizací důchodů, čímž převážnou část důchodců uvrhl do bídy ještě větší, nežli tomu bylo kdykoliv předtím?

Cožpak ti, kdož chtějí tohoto člena Bildenberg Group na Hradě, nevědí, že se mu vůbec, ale vůbec nejedná o českého člověka, o národ, o stát, ale jen a jen o svůj osobní prospěch a vliv k prosazování Nového světového řádu? Cožpak nevědí, že Schwarzenberg, jako člen vlády souhlasí s tunelováním českého státu, aby na druhé straně okrádal lidi? Netuší, že kdyby nebylo tohoto okrádání celého národa, tak by naše republika pod vedení zločinců v koalici už dávno zkrachovala, jak je cíleně tunelovaná?

To je od přesvědčení volit tohoto člověka neodradilo ani to, že veřejně přiznal snahu o zrušení dekretů prezidenta Beneše a navrácení Sudet zpět odsunutým Němcům? To jim nikdo neřekl, jak to vlastně po té poslední a strašlivé válce bylo? Že ony dekrety vznikly na základě článku 13 Postupimské dohody všech vítězných států ve válce? Vědí vůbec, že podobné dekrety mají i ostatní státy, které byly porobeny nacistickým Německem? A vědí vůbec, že se naprosto nejednalo o kolektivní vinu? Že ti Němci, kteří se Československu nezpronevěřili, zůstali tady? Vědí to, co my starší víme z osobních zkušeností, že v Sudetech byly vesničky, a to v šedesátých letech, kde nikdo ani neuměl česky? Vědí, že i přesto tito lidé v klidu a za důchody přiřknuté naším státem, u nás dožili?

To vše asi nevědí. Stejně jako komunisté zamlčovali z historie vše, co by je neukazovalo v dobrém světle, současný režim zamlčuje vše, co se mu nehodí. Nic nového pod sluncem.

O to víc se národ masíruje, oblbuje a uvrhává do nevědomosti. Vždyť to platí už tisíce let, jen ten, kdo toho mnoho neví, se lépe ovládá.

V pátek a v sobotu poprvé zvolíme svého prezidenty my, občané tohoto státu. Přijďme k volbám v co největším počtu a volme Čecha. Volme člověka, který ze své vlasti neutíkal, aby se měl dobře, ale pral se, aby bylo všem lépe. Volme Zemana!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Václav Klaus: Přežili jsme slavení dvaceti let v EU, ale…

12:26 Václav Klaus: Přežili jsme slavení dvaceti let v EU, ale…

Denní glosa Václava Klause