Vladimír Pelc: Fajtova chamtivost a machinace přikryly vnitřní boje v ČSSD

11.08.2019 7:35

Glosář k 31. týdnu '19

Vladimír Pelc: Fajtova chamtivost a machinace přikryly vnitřní boje v ČSSD
Foto: narsoc.cz
Popisek: Vladimír Pelc

Fajt

Fajtovo hodování ve stylu stolečku prostři se (!) zapadlo. Přitom to byl hlavní politický, a patrně i trestněprávní důvod jeho odvolání z místa ředitele Národní galerie Praha (NGP) dnes už bývalým ministrem kultury Antonínem Staňkem. Chamtivost a machinace Jiřího Fajta přikryly vnitřní politické boje v ČSSD, boje mocenských uskupení v soc. dem., které vyústily do návrhu na odvolání A. Staňka z funkce ministra, a jsou základem útoků na prezidenta republiky.

Kdo není LGBT – není Čech?

V Praze začal další, devátý ročník Prague Pride, týdenní akce LGBT komunity (gayové, lesby, bisexuálové, transsexuálové). Prý proto, aby svůj odlišný sexuální život přiblížili ostatním; tedy těm sexuálně neodlišným, ze sociálního hlediska normálním, s přirozeným sexuálním chováním. V případě LGBT jde o nátlakovou subsociální a subkulturní skupinu, menšinu, jejímž cílem je dosáhnutí politické moci a jejím prostřednictvím hospodářských výhod. Proto např. ombudsmanka Anna Šabatová podporuje to, aby osoby patřící do LGBT určovaly, jak se má většina společnosti vůči nim chovat, a porušení takových zásad chování, vytvořených osobami LGBT, má být trestně stíháno. Primátor Zdeněk Hřib (politická strana Piráti) se pere za práva gayů a na Nové radnici vlaje duhová vlajka – je to jednodušší jak se veřejně prezentovat, než toho dosáhnout činností pro občany Prahy ad., např. zlepšování dopravy atp. A dále p. Z. Hřib fejkuje: Je potřeba se zasadit o to, aby všichni měli stejná práva a příležitosti a nebyli diskriminováni pro svou sexuální orientaci. Přitom komunitu LGBT v naší zemi nikdo neutiskuje, nediskriminuje. Další nesmysl z pusy vypustil náměstek primátora Petr Hlubuček (STAN): Pride je oslava toho, že všichni můžeme být sami sebou. Teprve tehdy se v nás mohou rozvinout všechny schopnosti a potenciál, který máme. A to je to největší bohatství, které můžeme mít. Budu nesmírně rád, když mě tito potrhlí politici nechají být, ať mohu být sám sebou jako člověk s normální sexuální orientací, a tím maximálně rozvíjející všechny své schopnosti a svůj potenciál.

Dobrá rada nad zlato

V Německu Eritrejec shodil na vlakovém nádraží pod vlak matku s malým dítětem. Žena skončila v nemocnici, dítě zemřelo. Německá politička za Zelené Valerie Wilms poskytla radu: Nestůjte na nástupišti blízko kolejiště a všechno bude OK. Politička SPD Henriette Riecker po masových znásilněních na silvestra v Kolíně ženám radila, aby si udržovaly odstup na vzdálenost paže, a jeden komentátor televizních novin na adresu znásilněné dívky prohlásil, že její život po tom znásilnění bude jiný, ale ne nutně horší.

Co běhá na síti

Zrádci národa (ZDE)

A na závěr několik odkazů na podstatné informace a přemýšlivé texty, které, podle mého názoru, stojí za přečtení (Ctrl + klik):

Zeman odvolal Staňka z funkce. Poděkoval mu za odhalení zneužívání veřejných prostředků (ZDE)

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…