Vladimír Pelc: Politická prdel pana Z.

17.08.2016 7:35

Pan Martin Zapletal vyjádřil svůj politický názor. Radikálně. Vystrčil holý zadek, v soudním příkaze se píše obnažené hýždě, já píšu česky prdel, na projíždějící konvoj armády USA. Stalo se 28. 5. 2016 ve Vyškově. Samosoudkyně okresního soudu tamtéž Mgr. Zdeňka Kalová mu za to dala trest: deset měsíců natvrdo s odkladem na dva roky.

Vladimír Pelc: Politická prdel pana Z.
Foto: archiv PL
Popisek: Válečného veterána, který stahoval kalhoty před konvojem, odvedli policisté

Prý šlo, podle samosoudkyně, o hrubou neslušnost na místě veřejnosti přístupném.

Myslím, že jde o rozhodnutí mimořádně politicky motivované, které nemá se spravedlností nic společného, a tedy o rozhodnutí protizákonné.

Pan Zapletal totiž vyjádřil svůj politický názor na to, že se naší zemí promenují cizí jednotky (jako bychom různých cizích vojsk neměli za minulé více než půlstoletí už dost). Vyjádřil ho holou prdelí. Protože s tím nesouhlasí. Protože se ho nikdo z vládních a dalších tzv. činitelů na jeho názor na tyto věci nikdy neptal. Nyní ani tehdy, když ČR, bez souhlasu občanů, vstupovala do NATO.

Tak co má dělat? Vyjádření politického názoru na jiném, než na místě veřejnosti přístupném, význam nemá.

Kdyby pan Z. vystrčil holou prdel na projíždějícího čínského prezidenta Si Ťin-pchinga při jeho nedávné návštěvě České republiky nebo směrem k ruskému či čínskému velvyslanectví – byl by pro mainstreamová média a pražskou kavárnu, která jak je zřejmé přesahuje i do Vyškova, oslavovaným hrdinou. Když výtržníci házejí vajíčka na českého prezidenta − je to v pořádku, jde přece o demokraticky vyjádřený nesouhlas s jeho názory, že. Na nedávném  průvodu Pride Parade bylo v Praze na místech veřejnosti přístupných vidět nahých hýždí tři prdele – a byl to prý projev hrdosti.

Myslím, že i na holou prdel pana Z. se vztahuje svoboda politického projevu.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

12:26 Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

Chtěl bych se dožít toho, až naše silnice budou brázdit jen elektrické vozy. Jak říkají pirátští pos…