Vladimír Pelc: Senátoři ČSSD odmítli vládu s ANO

26.04.2018 12:42

Většina senátorů soc. dem. nesouhlasí s tím, aby ČSSD byla ve vládě s hnutím ANO Andreje Babiše. Sociálních demokratů je v horní komoře čtyřiadvacet a mají tak nejsilnější klub. S postojem klubu souhlasí podle předsedy Senátu Milana Štěcha „prakticky všichni“ jeho členové. Chtějí, aby soc. dem. zůstala v opozici.

Vladimír Pelc: Senátoři ČSSD odmítli vládu s ANO
Foto: senat.cz
Popisek: Senát ČR

Prezentovaný důvod uvedeného odmítnutí - prý proto, že Andrej Babiš by nechtěl v případě prvoinstančního, čili nepravomocného odsouzení v kauze Čapí hnízdo z místa premiéra odstoupit - není důvod pravý. Je třeba se vždy ptát na důvody pravé. Jaké jsou?

U Milana Štěcha je prezentovaný názor pochopitelný – již před delší dobou se proti prezidentu Miloši Zemanovi vydal na válečnou stezku. Protože je přesvědčen, že by se na Pražském hradě lépe vyjímal sám.

U ostatních senátorů jejich názor plyne z toho, že by v příštích senátních volbách nemuseli být do Senátu zvoleni. Tato obava je reálná: ČSSD se pod vládou bohoušpolitiky B. Sobotky rozplynula téměř do politické bezvýznamnosti a aktuální politické aktivity současného vedení směřují bezpečně tamtéž.

Poznámka M. Štěcha na tiskové konferenci, na níž senátoři soc. dem. své odmítnutí vlády s ANO zdůvodňovali, že prý jde o názor osobností, které nejedno pozitivní ve svém životě udělaly, mnohé vytvořily, tuze zkušeností nabyly… no, šlo o laudatio, tedy chvalořeč. Ovšem nepravdivou. Kromě asi tak dvou tří z nich veřejnost senátory soc. dem. vůbec nezná, k tomu, aby je občané znali, nedali příležitost; do Senátu byli zvoleni jen a jen proto, že jsou členy soc. dem. Samotný Milan Štěch je veřejnosti znám jako anti-Zeman, a zejména pak svými mimořádně nekvalifikovanými názory na řešení problémů daní, podnikání, činnosti osob samostatně výdělečně činných nebo nedostatku zaměstnanců atp.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…