Vladimír Ustyanovič: Politické střepy – Modrá hyena Miroslava Němcová

15.10.2020 19:20

V pořadu Události, komentáře byla v hlavní roli známá herečka politických scén a novodobá senátorka Miroslava Němcová.

Vladimír Ustyanovič: Politické střepy – Modrá hyena Miroslava Němcová
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslava Němcová

Jak napsal klasik, zážitky nemusí být pozitivní, hlavně když jsou silné.

Tento zážitek byl pro opravdu silné žaludky. Je pravdou, že když dostala slovo a zamířily na ni reflektory kamer, tak sehrála scény, které jsou v jejím politickém repertoáru klasikou a jenž se opakují s pravidelností, za kterou by se nemusel stydět ani světový dramatik Václav Havel. Bohužel, stejně jako u výše zmíněných dramat, bylo to chudé duchem.

Tryskající slzy, kvičící projev měl jediné téma - vláda selhala, musí odstoupit. Jako červená nit se v jejím projevu táhla nenávist k vládě a k jejím opatřením. Ale hlavně to, že na všechna tato opatření bylo pozdě.

Můžeme vzpomenout, že nenávistná fosilie ODS byla dokonalým papouškem bývalého předsedy a premiéra Václava Klause - když přišel s nějakým názorem, tak tento názor přijala za vlastní a šířila ho rychlostí bulvárního deníku Blesk. Tyto servilní manýry si přinesla i k Tchajwanci  Vystrčilovi. Poznámka pod čarou – Tchajwan je vysoce autoritativní režim, který má bilanci obchodu z 80% s Čínou. Repertoár této persony simplex se zúžil na demonstrativní odchody, vystoupení a patetické scény. Tato dáma má hodně krátkou paměť a vzhledem k jejímu zemědělskému vzdělání z ní vypadávají, s prominutím k váženému čtenáři, pěkné sračky.

Jako příklad bych uvedl Mistrovství světa v biatlonu na Moravě bez účasti diváků. Tak tato dáma, paní Milka, šílela ve svých projevech, jaký je to zánik demokracie, že chrání vláda zdraví občanů oproti diváckému zážitku.

Dalším excesem Milky hysterky bylo spoluorganizování párty na  Karlově mostě, jako vítězství nad koronavirem, kdy pod jednotným morálním praporem zodpovědnosti bojovala s epidemií ODS spolu s TOP 09.

Z paní nové senátorky nikdy nevypadlo nic pozitivního, nikdy nepřišla s nějakým návrhem řešení čehokoliv, pouze s nekonstruktivní, nechutnou až odpornou kritikou. Není pro mne důstojné, abych ji tituloval jako knihkupkyni, ale reminiscence při jejím vystoupení v hnědém kabátě a hlavně způsob jejího projevu mi připomíná dalšího významného knihkupce, K. H. Franka. Jak dobře víme, tak láska karlovarského rodáka K. H. Franka k Čechům byla tak silná, že byl hned po válce odsouzen Mimořádným lidovým soudem k trestu smrti oběšením. Pevně věřím, že tento virus lásky k českým občanům neprovází další vysoce postavené knihkupce.

Už jsme si zvykli u paní senátorky Milky, že vydává různá prohlášení, zejména k panu prezidentovi, respektive k jeho sdělením, která vytrhuje z kontextu. Toto můžeme nazvat pravidlem, které je způsobeno zejména jejím deficitním intelektem, který přímo úměrně živí nenávist. Paní senátorka si neuvědomuje vážnost situace, když vyzývá ke svržení vlády v období nouzového stavu. Můžeme spekulovat, zda tyto výzvy nenaplňují podstatu trestného činu nebo nedefinují rozvíjející se duševní chorobu.

Tato škodná, stejně jako celá novodobá parta ODS je nejen myšlenkově impotentní, ale není schopna řídit ani auto, ani trakař, viz schopnosti paní senátorky Milky.

Důležité - navrhnul bych na základě výběrového řízení vytvořit na Václavském náměstí jezdeckou sochu v nadživotní velikosti, která by zobrazovala  Tchajwance Vystrčila v tunice, jak jede na praseti z Řeporyjí a Milka Němcová jim kyne gestem Libuše ke světlým zítřkům ODS s pěti procenty.

Vladimír Ustyanovič

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…