Vladimír Ustyanovič: Politické střepy – Spojené státy evropské, náš vzor Spojené státy americké

27.09.2020 21:35

Spojené státy americké, bílý světový maják vývozu demokracie, jeho otcové, zakladatelé Spojených států, kteří prezentovali, jak jsou vyvoleni Bohem, neboť je chrání před nepřáteli dva oceány.

Vladimír Ustyanovič: Politické střepy – Spojené státy evropské, náš vzor Spojené státy americké
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka USA

V samém začátku neměly Spojené státy zahraniční politiku, a když to trochu zjednoduším, tak doktrína prezidenta Monroe znamenala, že evropské mocnosti nemají právo zasahovat do záležitostí nezávislých států na území amerického kontinentu, čímž prezident Monroe sdělil světu, že do krvavé lázně, kterou připravili indiánským kmenům, Evropě nic není. Tato genocida je v zájmu Boha a šíření demokracie v zájmu Spojených států. Podle této teorie zdokonalené prezidentem Wilsonem má evropský lid nárok na podobnou demokracii.

Jak napsal ve své knize Umění diplomacie Henry Kissinger, je to počátek křižáckých výprav pod praporem demokracie a svobody podle amerického vzoru. Wilson neuznával silovou rovnováhu mezi evropskými státy, které tvořily určité mocenské pakty. Tuto vyváženost mezi silnými státy vnímal prezident Roosevelt jako silně pragmatický, politicko-diplomatický aspekt. Když to zobecníme, tak se to, co se dělo na území Spojených států, dělo v zájmu Ameriky a ve jménu Boha. Spojené státy se poprvé zapojily do zahraniční politiky za prezidenta Wilsona a to na konci 1. světové války. Prezident Wilson jako vývozce demokracie zahájil tuto etapu zahraniční politiky. Ta se Spojeným státům tak zalíbila, že ji již nikdy neopustily. Výjimkou byla Velká hospodářská krize a druhá světová válka, když v čele Spojených států stanul autoritativní prezident F. D. Roosevelt. Už dříve francouzský kardinál Richelieu, velice úspěšný ministr zahraničí za Ludvíka XIII., prezentoval názor, že cíl světí prostředky.

Když se nyní podíváme na Spojené státy, tak jsou výsledkem vývozu pseudodemokracie, zejména za George Bushe ml. a Baracka Obamy, miliony mrtvých po celém světě.

Současná vnitřní politika Spojených států je v rozporu s vnitřní politikou otců zakladatelů – práva černochů jsou nadřazena nad právem původních obyvatel a menšin. Anarchistické rabování a zabíjení bílých jen proto, že jsou bílí, začíná mít charakter občanské války.

Věřím, že prezident Trump nepodlehne spiknutím, která na něj již dříve nachystaly tajné služby a mocenské skupiny, vedené socialisticko-fašistickou Antifou, řízené Clintonovými, zkrachují. Ač nejsem příznivec prezidenta Trumpa, tak vítězství demokratů by bylo počátkem rozkladu Spojených států.

Tito demokraté, jako je úchylák Clinton, dále bývalá ministryně zahraničí, krvavá Madla Albrightová, nepřinesli světu nic dobrého, kromě humanitárního bombardování, které schválil další škůdce, i když pouze regionálního významu.

Podle klasika, že se historie opakuje, mohu prognózovat, že z naší slavné Evropské unie vzniknou Spojené státy evropské stejnou cestou, jako Spojené státy americké, a to vyhubením původního obyvatelstva a jeho nahrazením obyvateli ze subtropické Afriky a blízkého východu, zejména syrskými lékaři a vědci, které pozvala Adolfa Merkelová. Je to dobrý byznys, protože budeme platit na základě této pozvánky 270 tisíc korun na jednoho migranta, respektive inženýra, lékaře, atd. Toto nám nařídila eurokomisařka von der Lejno.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.