Vladimír Ustyanovič: Pozdní disident ministr Marián Jurečka

16.10.2022 9:27 | Komentář

Ministr Jurečka je v současné době nejvyšší představitel lidovců. Měl skvělý nápad, že sníží komunistickým prominentům důchody. Pro vysvětlení pro mladší generaci, tak za socializmu byly povoleny pouze tři strany, a to komunistická, lidovecká a sociálně demokratická. A tyto všechny tři kolaborovaly s komunistickým režimem.

Vladimír Ustyanovič: Pozdní disident ministr Marián Jurečka
Foto: Screen FB KDU-ČSL
Popisek: Marian Jurečka na sjezdu KDU-ČSL

Všechny tyto strany se sdružovaly v takzvané národní frontě, aby před tehdy imperialistickým západem bylo prezentováno, že v socialistickém Československu není vláda jenom jedné strany. Pro barevné znázornění můžeme popsat, že komunistická strana měla tmavě rudou barvu, socialistická červenou a lidovci měli světle červenou, a tyto strany byly spojeny v takzvané Národní frontě. Největší problém měli lidi, kteří byli nestraníci a do žádné strany neměli chuť ani zájem vstoupit.

Nemusím jít daleko pro příklady, bývalý ministr financí Miroslav Kalousek, člen lidovecké strany, neměl problém dostat se a vystudovat vysokou školu chemickou. Další bývalý člen vlády Lubomír Zaorálek, člen socialistické strany, vystudoval filozofickou fakultu a přednášel marxismus a leninismus.

Nebudu rozebírat, kteří komunističtí prominenti, a určitě jich nebylo málo, měli velký podíl na obrovském rozvoji našeho průmyslu a zemědělství. Nestály by tady jaderné elektrárny, špičkové hutě a ocelárny, například Poldi Kladno, další železárny a ocelárny, které nejen vyvážely do celého světa, ale i stavěly továrny v zahraničí. Pro příklad uvedu pár jmen, inženýr Čuba, zemědělský podnik Slušovice, a Vítkovické železárny – Rudolf Peška. Toto ale není meritorní linie článku.

Anketa

Jste ještě schopni zajistit si dostatek kvalitního jídla?

16%
hlasovalo: 16316 lidí

Pan Jurečka chce zavést rukou opravdového bolševika takzvanou kolektivní vinu. Zajímalo by mě hlavně, jak tyto prominenty socialistického režimu bude definovat v rámci své představy o kolektivní vině. Takže otec armádního generála Petra Pavla, který dosáhl nejvyšší důstojnické hodnosti v Československé lidové armádě, by měl být zahrnut do takzvaného Jurečkova likvidačního zákona. Jeho syn, armádní generál Petr Pavel, vedoucí základní organizace KSČ, z funkce ve vojenské rozvědce také?

Bývalý ministr financí a bývalý předseda strany lidové Kalousek, který je všeobecně známý jako nepřítel alkoholu v jakémkoliv množství a propagátor hesla Jana Žižky z Trocnova "nepřátel se nelekejme, na množství nehleďme", nazval Mariana Jurečku malým traktoristou. Můžeme pouze spekulovat o tom, jak to myslel, ale nejpravděpodobnější je ta teorie, kterou prezentují mnozí představitelé strany lidové, že se to netýká vzrůstu Jurečky, ale intelektové vybavenosti.

Další návrh zákona z pera ministra Jurečky, že se musí zvýšit hranice věku odchodu do důchodu, která je nyní zafixovaná na 65 letech. Dovedu si živě představit, jak lidé nastupují do autobusu, který řídí 70letý řidič, a na dotaz, zda tam jsou všichni tak staří, odpověď zní nikoliv, za mnou jede můj otec. To je samozřejmě nadsázka, která je bohužel velice blízká realitě. Pravdou je, že tato vláda každým dnem vyděsí občany nějakou novinkou.

Hlavního cenzora ministra Rakušana nemá smysl komentovat, to je kapitola sama pro sebe. Další vládní nonsens, iniciován bakalářem Lipavským, schválila vláda jednomyslně, že nebudou udělovat turistická víza občanům Ruské federace. Nevím, v čí prospěch pracuje tato vládní destruktokracie pod taktovkou premiéra Fialy, který mává rukama, jako by byl dirigentem České filharmonie, již zesnulým Jiřím Bělohlávkem. Studentům prvního ročníku zpravodajské fakulty musí být nabíledni jasné, že ruští zpravodajci, zejména ilegálové, budou vybaveni ukrajinskými pasy včetně občanství a budou nekontrolovatelní jak v pohybu, tak činnostech. Mohli jsme mít ruské diplomaty a zástupce pod kontrolou. Podplukovník Koudelka už může zahlásit odchod do civilu.

Shrnuto, podtrženo a sečteno. Paní Černochová, na kterou bylo podáno trestní oznámení pro podporu a schvalování terorismu, chce nakoupit 24 letadel, samozřejmě amerických, za nákupní cenu minimálně 80 miliard korun, nepočítaje desítky miliard vícenákladů. Do toho ministr Jurečka chce prodloužit dobu odchodu do důchodu. Ministr vnitra Rakušan nechá zaplavit ruku v ruce s bakalářem Lipavským Českou republiku rusky hovořícími agenty, o kterých nikdo neví, pro koho pracují.

Český stát se úspěšně blíží k státnímu bankrotu pod řízením nekompetentní vlády. Ekonomové, jako docent Ševčík a další odborníci, jsou ignorováni. Je pravdou, že prohlášení docenta Ševčíka, že Fiala je blb, by mělo být v zrychleném řízení stanoveno jako státní tajemství. Od prvního ledna příštího roku tato vláda přijala zákon, že na každém ministerstvu může být libovolný počet politických náměstků. Položme si otázku, co z toho vyplývá? Za prvé, teplá místa pro různé kamarády bez zodpovědnosti, budoucí čistky na všech ministerstvech, kdo nebude mít správný kádrový profil jako v 50. letech, tak půjde z kola ven.

Můžeme si zanotovat písničku Petra Spáleného: Kam jsme došli, kdo to ví, kdopak nám tu odpoví...?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

13:57 Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

Čínský automobilový průmysl narazil na odbytovou bariéru spalovacích motorů. V největších čínských m…