Vladimír Ustyanovič: Soudce lynč kmotr Rakušan

08.08.2022 7:15 | Komentář

Na meetingu expremiéra Babiše, jak je zvykem bylo rušno. Aby se zabránilo excesům jako při minulých akcích byli na místě rovněž policisté v civilu. Jak je známo všem více či méně myslícím lidem, policie má chránit majetek a zdraví občanů, co se ale nestalo. Čtrnáctiletý spratek ukradl dva reproduktory a utíkal s nimi pryč. Zadrželi ho policisté v civilu a použili při tom zákrok tzv. zakleknutí, no a už to jelo.

Vladimír Ustyanovič: Soudce lynč kmotr Rakušan
Foto: Hans Štembera
Popisek: TK ministra vnitra Víta Rakušana a vládní zmocněnkyně pro lidská práva Kláry Šimáčkové Laurenčíkové při příležitosti Mezinárodního dne uprchlíků

Pan policejní prezident sdělil, že se mu tato forma zákroku nelíbí, což nechápu protože není na krasobruslení a nemá co hodnotit styl a figury, zejména v médiích. Mohu říct, že tento servilní úředník slušně řečeno měl držet ústa s tím, že ten zákrok prověří jeho odbor stížností a kontroly. Chtěl bych mu sdělit, že při mé policejní službě jsem použil tuto formu zákroku nejméně tisíckrát. Mnohokrát se taky stalo, že věkově odpovídající pachatelé, zejména cikáni, ale ne jenom oni, při osobní prohlídce měli u sebe nůž, či jinou zbraň.

Váženého pana policejního prezidenta bych se rád zeptal jestli ví, co je to splynutí s prostředím? Asi nikoliv. Narozdíl od něj chápu, proč měli výše zmínění policisté na hlavách reklamní Babišovy čepice. Asi policejnímu prezidentu zapaluje pomaleji, když ví, že zakročující policisté měli na rozhodnutí pár vteřin a konali svou povinnost. Dozvuky ze smrti černošského kriminálníka George Floyda, který byl předávkovaný tvrdými drogami, zemřel podle soudní pitevní zprávy na selhání srdce. Doufám, že tyto vzpomínky v našich zeměpisných šířkách už dávno vyvanuly. Vrcholem arogance moci bylo prohlášení kmotra Rakušana, že si osobně nechá doložit výsledky vyšetřování tohoto incidentu.

Internet je někdy dobrý sluha, ale také zlý pán. Tak jsme mohli shlédnout videa, jak matka vozí svého syna na meetingy, kde je přímo zachycený jak kope do aut. Tady bych viděl za prvé práci pro státního zástupce k navádění k trestnému činu poškození cizí věci, popřípadě navádění k trestnému činu krádeže. Za druhé by tuto rodinu měla navštívit sociálka. Nevím, zda výše uvedený spratek je autista, nebo má ADHD, ale jak říkají starší učitelky, je to víceméně nevychovanost a spravilo by to pár facek ve správný čas a můžeme si pouze položit otázku pro koho. Názor na bývalého ministra vnitra Jana Hamáčka může být jakýkoliv, ale vždy se zastal policistů. Kmotr Rakušan tím odvádí pozornost od zločineckého spolku na pražském magistrátě a ve Zlíně, kterému celorepublikově šéfuje.

Významnou totalitní praktikou, která nebyla ani za Husáka, že si lidé nesmí dělat legraci, lidově srandu, že předsedkyně sněmovny asociální Pekarová Adamová je úplně blbá a předseda senátu Miloš Vystrčil je směšný. Toto zjištění vyprodukovalo tým čekatele Koudelky, ale jak si postěžoval, nemá realizační pravomoc. Nepochopil jsem, možná se mu zastesklo po pravomoci z totalitní StB. Nyní budou mít bezpečnostní složky co řešit. Navrhuji pro Pekarovou slovní novotvar aby se to nedotklo státních orgánů tzv. zmizíkova inteligence. Pro předsedu senátu Miloše Vystrčila bych zakázal používat pojem, že je směšný a přimlouval bych se, aby se zlegalizoval název klaun, protože jako klaun začínal prezident Zelenský, takže vize, že má Miloš Vystrčil v tornistře maršálskou, neboli prezidentskou hůl by ho mohlo uklidnit před senátními volbami. Věřím, že většinu českých občanů uklidní, když se do toho senátu nedostane. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jan Campbell: K věčnému míru

11:24 Jan Campbell: K věčnému míru

V mnoha zemích na světě, nehledě na harašení zbraněmi, tisknutí bezcenných dolarů a euro, dodávek zb…