Vladimír Ustyanovič: Ten, kdo vystuduje medicínu, ne vždy by měl léčit lidi

03.01.2023 12:05 | Komentář

„Doktorem může být každý blbec, lékařem se stane ne každý absolvent lékařské fakulty.“ Toto je výrok mého dlouholetého přítele, zkušeného přednosty traumatologie fakultní nemocnice Ostrava, MUDr. docenta Leopolda Plevy CSc., jednoho z nejlepších lékařů, který v poslední době chodil po českých luzích a hájích. Tohle téma jsme načali při našem setkání.

Vladimír Ustyanovič: Ten, kdo vystuduje medicínu, ne vždy by měl léčit lidi
Foto: Repro Facebook
Popisek: Primář sokolovské nemocnice, Martin Straka

Nevím, jak mám pojmenovat člověka, který nevyniká svojí odborností, ač je absolventem lékařské fakulty a prohlašuje, že páchá zlo. Jedná se samozřejmě o doktora Martina Straku. Jenom připomenu čtenářům některé jeho zásadní výroky. V době hospitalizace prezidenta Zemana v Ústřední vojenské nemocnici prohlásil: „Upřímnou soustrast rodině, ať je mu lehká zem. Je to nepodložené, ale prý game is over.“ Další komentář Straky po vánočním poselství prezidenta, které zřejmě ani neviděl, cituji: „Miloši, ty trosko vypitá a zechcaná, jsi proruská a pročínská filcka.“ Voliče expremiéra Babiše označil za „senily a debily“, a to taky něčemu napovídá.
 

Anketa

V případě, že by se tito kandidáti dostali do 2. kola, koho byste volili?

hlasovalo: 11102 lidí
V medicíně se většinou hledá příčina dané nemoci, pokud pominu, že tento jedinec, respektive jeho chování vybočuje ze všech norem a základů lékařské etiky. Mnozí čtenáři můžou namítat, že je to určitě inteligentní člověk, který vystudoval medicínu, ale bohužel musím připomenout, že doktor Josef Mengele byl taktéž inteligentní a rovněž vystudoval medicínu. Z tohoto vyplývá příčinná souvislost, že ten, kdo vystuduje medicínu, ne vždy by měl léčit lidi.
 
Tento člověk na svém Twitteru zveřejnil, že páchá zlo. Když toto někdo o sobě napíše, tak to už něco znamená. Nezaznamenal jsem reakci prezidenta lékařské komory Kubka, že tohoto „lidumila“ nechá předstoupit před lékařskou etickou komisi. Rovněž jsem nezaznamenal reakci ředitele Sokolovské nemocnice, zda je hrdý na svého lékaře, který si libuje v tom, že páchá zlo. Domnívám se, že lidé tohoto typu by měli pracovat spíše v kamenolomu než u lůžka pacienta. Nedej Bože, že přijde nějaký vyšší emocionální zkrat a doktor Straka se bude chtít zapsat nikoliv do dějin medicíny, ale do dějin kriminalistiky. Zaznamenal jsem pouze reakci Radovana Vávry s dotazem, při příjmu 212 kilového pacienta, zda nedělá v zoo. Nejsem lékař, ale myslím si, že může být tisíc nemocí, kdy člověk svou váhu není schopen regulovat, zejména u psychosomatických onemocnění, které jdou mnohdy ruku v ruce.
 
Tento jedinec je člen hnutí STAN a zřejmě se shlédl v akcích ministra Rakušana a jak se říká: „Vrána k vráně sedá. Rovný rovného si hledá.“ 
 
Pane doktore, ač se vám to líbí, nebo ne, tak prezidenti Zeman a Klaus budou historicky zapsáni do dějin České republiky a nic na tom nezmění vaše nechutné výlevy, zejména k prezidentu Zemanovi.
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

15:57 Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

Denní glosa Filipa Šebesty