Vládní zmocněnkyně pro lidská práva varuje před extremisty

21.04.2012 20:28

zastupitelstva města Břeclavi za účelem podpory vedení města v současné situaci, setkala se s matkou chlapce napadeného při nedělním útoku a navštívila sociálně vyloučenou lokalitu v Riegrově ulici i místo, kde k napadení došlo.

Vládní zmocněnkyně pro lidská práva varuje před extremisty
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Monika Šimůnková

„Chci podpořit iniciativu města pozvat obyvatele Břeclavi ke shromáždění na podporu zraněného Petra a jeho rodiny. Oceňuji kroky starosty Ryšavého a vedení města, kteří chtějí spolu s občany vyjádřit účast napadenému chlapci, ale zároveň všem lidem nejen ve městě rozhodně ukázat, že situaci dokáží řešit sami, bez extremistů z Dělnické mládeže a příznivců DSSS. K tomu se připojuji a varuji před nebezpečím, jaké pro demokratickou společnost představuje činnost extremistických skupin, které se pouze snaží získávat sympatie veřejnosti i na takto závažných událostech,“ zdůraznila Šimůnková.
 
„Určitě je nutné spáchaný útok rázně a jednoznačně odsoudit a trvat na dopadení a přísném potrestání jeho pachatelů. Zároveň je však třeba připomenout, že šlo o individuální čin, který nemůže být na principu kolektivní viny přenášen na všechny Romy,“ dodala.
 
„Se starostou města je v pravidelném kontaktu ředitel Agentury Martin Šimáček,“ uvedla Šimůnková. Břeclav je totiž jednou z lokalit, kde Agentura působí. „Tento incident spolupráci města a Agentury nepřeruší. Naopak po zklidnění situace společně s vedením města a občany zasedneme k pracovnímu jednání a společně naplánujeme další opatření na zvýšení bezpečnosti a prevenci kriminality ve městě.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vlada.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …