Vlastimil Balín: Bratrstvo kočičí pracky zase v akci… (?)

24.01.2013 13:42

Byť nemá KSČM své "vlastní zboží" ve druhém kole přímé volby prezdienta, obchoduje, až se z ní kouří....

Vlastimil Balín: Bratrstvo kočičí pracky zase v akci… (?)
Foto: senat.cz
Popisek: Vlastimil Balín

Opět mě život přesvědčil, že v KSČM je možné všechno. Nejčastěji se zde prezentuje neumětelství a amatérismus. Že si před prvním kole prezidentských voleb zahrála KSČM tzv. na „chytrou horákyni“ (omlouvám se pohádkové postavě, která kredit oné chytrosti určitě měla), je všeobecně známé. Přitom jakoby deklarovaná podpora i kandidátovi ČSSD J. Dienstbierovi byla rovněž tzv. naoko, aby byl „koaliční“ partner na krajské úrovni v řadě krajů utvrzen o tzv. loajalitě partnera druhého. Ano, naoko se tvářit, jak se od ní očekává a pak většinou již dopředu vytvářet podmínky pro rozvíjení svých „kšeftů“ - to KSČM umí docela slušně díky současnému „klientelistickému a kšeftmanskému“ vedení na čele s V. Filipem. Navenek se deklarovala podpora dvěma tzv. levicovým kandidátům – tomu z ČSSD J. Dienstbierovi a tomu ze strany SPOZ M. Zemanovi, ale interně se dovnitř KSČM dala ústně direktiva volit především Miloše z Vysočiny.

Pro druhé kolo nenechal V. Filip nic náhodě a vnitrostranickou cestou (protože ta jiná, poštou do schránek by byla drahá) byl rozeslán zřejmě prostřednictvím elektronické pošty na okresní výbory KSČM dopis, který vyzývá členy KSČM, sympatizanty, a oslovením de facto všechny občany(?), aby ve druhém kole volili kandidáta SPOZ M. Zemana. Je v dopise vykreslen v nádherných pro-levicových, skoro pro-komunistických barvách. Jeho signatář, předseda ÚV KSČM V. Filip nedodal několik pro členy KSČM a další občany, které oslovoval, podstatných informací. Např. že za vlády M. Zemana prostřednictvím tzv. opoziční smlouvy se založil současný tristní stav rozbujelé korupce, vyslovoval se souhlas s válkou v Jugoslávii, k akcím proti Iráku, vysílání vojenských misí do zahraničí, Zemanovy podivné přebrepty a vyjadřování k jinak KSČM „srdečně“ přijímaným vztahům  k Palestincům, a to při jeho zahraniční návštěvě a dále jeho přání likvidace KSČM jako pro ČSSD konkurenčního politického subjektu (viz bohumínské usnesení či stať v Právu pod názvem Tři U-křivky), nastavoval se standard konfrontační politiky vůči médiím a novinářům obecně atd. Na to vše doporučuje předseda komunistů V. Filip nyní zapomenout. Kalkul je to jasný. Leccos se od těch dob změnilo a dnes není prioritou M. Zemana likvidace KSČM, ale jejím prostřednictvím zlikvidovat pozici ČSSD. Nejprve samozřejmě vnesením vnitřního rozkolu, na němž se již začalo pracovat prostřednictvím skandalizace neúspěšného prezidentského kandidáta, ale jinak velmi uvážlivého a pro další vývoj žádoucího politika ČSSD a levice vůbec J. Dienstbiera. Poslouží k tomu řada ambiciózních tradičních Zemanových příznivců uvnitř ČSSD, „odborář“ Škromach, „čekající předseda“ Hašek, „populista“ Foldyna, „stínovaná“ Benešová a zástupci některých krajských reprezentací atd. Nápomocná jistě bude KSČM i v případě ošetření zájmů „neprůhledně-průhledné“podnikatelské lobby s některými podivnými vazbami na východ a na „klausovce“.  

Zmíněný dopis doputoval díky „schopnostem“ jednoho nejmenovaného předsedy OV KSČM, který zřejmě omylem poslal interní dopis pro členy KSČM i nečlenovi V. Balínovi. Za tento omyl děkuji a dotyčnému popletovi nezávidím…

Dopis nabízím PT čtenářům s přáním hezkého dne a šťastné ruky vedené při druhém kole přímé prezidentské volby vlastním rozumem.

Vlastimil Balín, občan-volič, Most

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vlastimil Balín - profil

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

David Rath: Kámen mudrců, euro a koruna

15:49 David Rath: Kámen mudrců, euro a koruna

Císař Rudolf II. proslul svojí snahou získat kámen mudrců, který dokáže sprosté olovo změnit na ušle…