Vlastimil Balín: Je to na stole nebo pod stolem?

03.03.2012 17:56

Vrána k vráně sedá a určitě si oči nevyklovou...

Vlastimil Balín: Je to na stole nebo pod stolem?
Foto: senat.cz
Popisek: Vlastimil Balín

Volby až na podzim, ale již nyní se brousí šavle a chystají na poslední chvíli různá salta mortale v domnění, že si lze na poslední chvíli zachovat tvář, anebo spíše obalamutit občana-voliče, aby si nevzpomněl, co strany slibovaly, co po volbách nakonec dělaly. Tak proč se divit, že na úrovni krajů, obcí, a v tomto případě statutárního a krajského města si někteří z koalice ČSSD a ODS vzpomněli na litý, doslova bratrovražedný předvolební boj v předchozí volební kampani a zapomněli na vzájemnou, pro oba subjekty a hlavně jednotlivce z nich výhodnou povolební spolupráci.

Co je však též zajímavé a bylo by trestuhodné a pro voliče nebezpečné je na to neupozornit – a to je pozice hnutí Severočeši.cz.

Ve středu 18. ledna 2012 proběhl na vlnách lokálního Rádia Gama sídlícího, jak jinak než v Mostě, rozhovor s donátorem hnutí Sdružení Mostečané Mostu a Severočeši.cz. Dotyčný zde doporučoval lidem, aby volili kandidáty sdružení S.cz v krajských volbách tak, aby dostali jako v komunálních volbách v Mostě 52 %. Zdůvodňoval to toliko verbálně, bez hlubších a přesvědčivějších argumentů. Severočeši.cz vědí jak na to, porazili korupčníky z ODS (Šulce, Bártla aj.) a nyní chtějí to samé udělat na kraji.

A to je jakýsi rozpor s tím, že se nyní chystá „palácový“, resp. převrat magistrátní vlády v Ústí n. L.. Koalice ČSSD a ODS má být údajně, jak se vyjádřily zdroje ze všech jednajících stran, nahrazena koalicí ODS, TOP 09 a SZSP (Strana zdraví, sportu a prosperity) za podpory právě Severočeši.cz. Pan Zelenka, který o sobě kdysi tvrdil, že je skalním voličem ODS, zřejmě dokáže velice citlivě rozlišit, co je korupce neúnosná, co únosná, co přehlédnutelná či co korupce vlastně není. A stejně tak, kdo je korupčník velký, neúnosný, kdo korupčník menší, únosnější a kdo jím vlastně není. Zřejmě to virtuální koště vymetající korupci a nepořádek, aby mohli Severočeši.cz rozdávat, co jiní nakradli, zametá jen pod koberec, aby na to rozdávání bylo. Prostě se nabízí otázka, tak jak upřímně to vlastně guru Severočeši.cz J. Zelenka v rozhovoru na vlnách Rádia Gama myslel?

Ptát se a též si odpovědět by si občané měli nejen proto, že v pozadí celé této „ústecké březnové taškařice“ má údajně stát jeden z kmotrů klientelismu a korupce spojovaných s lidmi v ODS podnikatel P. Oulický, i když to jako vždy skromně dementuje slovy, že to se snad nemůže myslet vážně.

Vše se má též údajně rozhodnout v den se symbolickým datem 15. března, kdy bude Zastupitelstvo statutárního města Ústí n. L. projednávat a schvalovat rozpočet města na rok 2012, který však primátorovi V. Mandíkovi (ČSSD) rada města nepodpořila. Občanům Ústí n. L., ale i Ústeckého kraje nezbývá, než si na výsledek počkat a opět se jen dívat, jak si politici a jimi postrkující podnikatelé pohrávají s jejich důvěrou, a bohužel i s každodenním životem. Jak dlouho se ještě občané necháme lakovat na modro, oranžovo, červeno, zeleno a nyní i „zelenkavo“?

Vlastimil Balín, Most

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vlastimil Balín - profil

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Úroky dolů, a koruna drží

13:04 Zbyněk Fiala: Úroky dolů, a koruna drží

Snižování základní úrokové sazby na 5,25 procenta nás sice drží daleko od cílových 2 – 3 procent, al…