Vlastimil Balín: Kdyby hloupost nadnášela…..

27.12.2011 17:55

Dá se proti hlouposti bojova? Myslím, že ano, jen boj je dlouhý a nesmí chybět trpělivost a rozum.....žel obojího se v ČR velice často nedostává!

Vlastimil Balín: Kdyby hloupost nadnášela…..
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vojtěch Filip

Asi nebude v České republice mnoho lidí, kteří by neznali onen známý výrok ortopeda Štrosmajera z Dietlova televizního seriálu Nemocnice na kraji města, kdy poněkud naivní, leč pracovité zdravotní sestře Huňkové sdělil svůj názor na její tehdejší jednání: „Kdyby hloupost nadnášela, Vy byste se zde vznášela jako holubička“. Vzpomněl jsem si na něj při veřejně deklarované aktivitě ministra spravedlnosti pana J. Pospíšila, který má jinak značné problémy s „odhalováním“ aktivit svých stranických souputníků z ODS či koalice TOP 09 a VV, zejména třeba A. Vondry, který přežívá ve vládě nejen své kauzy, ale je nebezpečí, že přežije sám sebe.

Jak jinak vnímat jeho zvolání, aby orgány činné v trestním řízení prozkoumaly kondolenci předsedy ÚV KSČM V. Filipa směřované do KLDR k úmrtí Kim Čong-ila. Pravda sám jsem zřejmě jako první na tuto nespíše diplomatickou neobratnost, politickou servilní trapnost a především hloupost, směřující nejvíce do vlastní členské základny KSČM v jejím předsjezdovém období, reagoval veřejným dopisem adresovaným právě V. Filipovi. Ano, nejspíše hloupost, stejně jako je hloupá reakce a apel ministra spravedlnosti J. Pospíšila na trestní stíhání předsedy ÚV KSČM.

Jen jsem si opět ověřil, že hloupost je hloupostí, ať jde tzv. zprava nebo zleva …. prostě ze všech stran. Někdo tvrdí, že se proti ní dá jen těžko bojovat. Dá se s tím souhlasit snad jen částečně. Třeba v tomto případě hloupost měla šanci skončit, kdyby zůstalo jen u napsané, ostudně napsané a do Koreje odeslané kondolence. Leč, z nějakého důvodu, který bude znát nejspíše jen ministr spravedlnosti ČR, hloupost neskončila a v podobě jeho mediálního verbálního podnětu orgánům činným v trestním řízení jí dal velikou šanci, aby pokračovala. Škoda. Další příklad toho, že politická kultura v ČR je, tak nějak díky vrcholným politiků zprav i zleva, ve psí.

Vlastimil Balín, Most

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vlastimil Balín - profil

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 352. díl. Schmeedovy paměti

18:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 352. díl. Schmeedovy paměti

Čtenářský zážitek Petra Žantovského z pamětí Woodyho Allena.