Vlastimil Balín: Zaměstnanci 1. ZŠ a rodiče zpochybňují peticemi výběr ředitele školy

20.04.2012 20:11

Výběrová řízení tak nějak jinak? Slušná manipulace, resp. naletěli všichni?

Vlastimil Balín: Zaměstnanci 1. ZŠ a rodiče zpochybňují peticemi výběr ředitele školy
Foto: senat.cz
Popisek: Vlastimil Balín

Zákonodárci nějak rozhodli a všechny nižší struktury od kraje až po obce si vyložily rozhodnutí dle svého vnímání či spíše „dle své planety“ (rozumějte „potřeb“ vypořádat se z nepohodlnými, odbojnými a jinak „potrefenými“ řediteli škol). Rozhodnutí se týkalo nastavení výkonu funkce ředitele školy na pevnou dobu (tuším, že 6 let). Radní kraje i měst a obcí toho využili a ačkoliv byl výklad ministerstva volnější a hovořil o možnosti nikoliv „musu“ vypsat nová výběrová řízení na funkce ředitelů škol, vyhlásili výběrová řízení na tyto funkce tzv. anblok, tedy na všechny školy, které ve svých gescích mají.

A tak si údajně konečně radní Lomu mohou “podat a vyřídit účty“ s odbojnou a neposlušnou ředitelkou ZŠ a MŠ Lom Coubalovou. Magistrátní borci z Mostu na čele s tajemnicí Boudovou (SMM a spol. jsou jen v jejím podnájmu, protože školství v podstatě z nich nikdo nerozumí) si připravilo pole působnosti k vyřízení účtů hned s několika řediteli najednou. Minimálně s ředitelkou od června 2012 uzavírané 16. ZŠ Most I. Šabkovou a ředitelem 1. ZŠ Most J. Kohoutem. Oba jsou totiž právě u tajemnice magistrátu Boudové již od dob jejího působení ve funkci vedoucí školského odboru MmM tzv. na indexu a ve značné neoblibě. Je velice kouzelné (tvrdí to alespoň dobře informované zdroje z magistrátu), jak se „režisérům mosteckého komunálního podsvětí“ podařilo zatím vše naorganizovat - my nic, to rodiče, veřejnost, občané… Jak informoval Mostecký deník v redakční zprávě dne 19. 4. 2012 pod názvem „Zaměstnanci 1. ZŠ a rodiče zpochybňují peticemi výběr ředitele školy“, je údajně rozhodnuto a novou ředitelkou má od nového školního roku 2012 až 2013 bývalá ředitelka 16. ZŠ Most, říká si ulice, obchod i … proboha ordinace lékařů!   

Chtělo by se říci opravdu majstrštych! Rodiče se nechali někým „bezejmenným“  zmanipulovat, že se tak děje, že je zde cosi nekalého naorganizováno a dá se asi předpokládat, že situace, informuje-li zpráva MD objektivně, je nastavena tak, že výsledek dopředu takto ovlivňovaného výběrového řízení má velkou šanci „spláchnout“ oba dva uváděné kandidáty na post ředitele 1. ZŠ Most – jak již údajně „jistou a hotovou“ I. Šabkovou, tak stávajícího ředitele též vstupujícího do výběrka J. Kohouta. Zdůvodnění bude asi strohé, přesvědčivé a rádoby velice slušné, reagující na tuto celkovou „občanskou, uličně obchodně ordinační“ situaci. Mohlo by znít: „Aby nedošlo k jakýmkoliv podezřením, že někdo něco ovlivňoval, bude to někdo jiný“…, konečně poslušný a vedení magistrátu, resp. jejího tajemnici příslušně vděčný člověk. Konečně, jak náměstek primátora za školství  „zodpovědný“ L. Pitín pravil slovem světce – konečné rozhodnutí bude mít Rada statutárního města Mostu, pardon radní, což je údajně dle některých znalých mnohem horší.  

No, uvidíme, řekl slepý a dodal, necháme to koňovi, ten má větší hlavu. Já bych jen dodal, pokud se budeme jako občané města nechávat takto manipulovat, ovlivňovat hlasy jedna paní povídala, na ulici se říká (když to je většinou hlas z Radničního 1 nebo ul. ČSA) a nakonec ovládat, pak si fakt nestěžujme, držme hubu a „družstevně svazácký“ krok ….  

Hezký, dobrý nový školní rok a před tím samozřejmě nejdříve hezké prázdniny přeje všem slušným pedagogům a zaměstnancům základních a mateřských škol  statutárního města Mostu

Vlastimil Balín

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vlastimil Balín - profil

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: O bezpečnostních aktivech

15:22 Petr Hampl: O bezpečnostních aktivech

Denní glosy Petra Hampla.