Vojtěch Razima: Nevyžádané dary Kverulant billboardařům vrátil

09.05.2019 16:18

V minulých dnech obdržel známý bojovník proti billboardům, obecně prospěšná organizace Kverulant.org poštovní poukázkou čtyři dary v celkové výši 47 tisíc korun.

Vojtěch Razima: Nevyžádané dary Kverulant billboardařům vrátil
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vojtěch Razima, ředitel neziskové organizace Kverulant

Kverulant vypátral, že všechny poházejí od finančního ředitele společnosti JCDecaux. JCDecaux je česká dvojka na trhu s venkovní reklamou a působí zejména v Praze. Tam Kverulant stojí v čele kampaně Odstraňme z Prahy billboardový smog. Navíc manažer JCDecaux Tomáš Tenzer čelí před soudem obvinění z korupce a manipulace s veřejnými zakázkami.

JCDecaux podle obžaloby vyplácela statisícové částky někdejšímu starostovi Prahy 1 Michalu Valentovi. Ten měl zajistit hladký průběh tendru na reklamu. Proto Kverulant dnes billboardům jejich nevyžádané dary vrátil.

Kverulant také odmítá od politiků a z veřejných rozpočtů. Kverulantovo úsilí za lepší stav veřejných věcí finančně podporují stovky lidí a desítky transparentních firem. Bez jejich pochopení by Kverulantova činnost nebyla možná.

Ing. Vojtěch Razima
zakladatel a ředitel Kverulant.org, o.p.s.

Stanovisko společnosti JCDecaux:

9. 5. 2019, Praha

Společnost JCDecaux dementuje informaci o poskytnutí finančních darů obecně prospěšné společnosti Kverulant.org v celkové hodnotě 47 tisíc korun, kterou dnes společnost Kverulant.org uveřejnila na svém serveru.

Společnost JCDecaux a ani žádný z jejích představitelů neposkytl této organizaci žádné finanční dary. V souvislosti s tímto nepravdivým tvrzením požádala společnost JCDecaux zakladatele společnosti Kverulant.org o okamžité stažení této nepravdivé a nepodložené informace ze svého serveru.

JCDecaux postupuje v případech darů vždy v souladu s vnitřními pravidly společnosti. Ke každému daru uzavírá darovací smlouvu či obdobnou dokumentaci a dary nikdy nehradí v hotovosti či poštovní poukázkou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…