Výzva Andreji Babišovi k odstoupení z prezidentských voleb

28.12.2022 20:06 | Komentář

Pane Andreji Babiši starší, v roce 2014 jste na svém twitterovém účtu napsal: „Nikdy nebudu kandidovat na prezidenta. Náplň jeho práce by mě nikdy nebavila ani na ni nemám předpoklady.“

Výzva Andreji Babišovi k odstoupení z prezidentských voleb
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volební urna

Současného prezidenta Miloše Zemana jste zároveň v roce 2018 podpořil i proto, že drží své slovo. Vaším krédem by tedy mělo být držení slova.

Dodržte své slovo a z kandidatury na prezidenta odstupte!

Odstoupit byste měl dále z těchto důvodů:

1. Jste obžalován v kauze Čapí hnízdo a ve Francii vyšetřován pro podezření z daňových podvodů. Máte temnou minulost plnou závažných kauz. Jako prezident byste poškozoval reputaci České republiky. V západních zemích kandidát na takto váženou funkci odstoupí již při vyšetřování, bez ohledu na výsledek soudu. Sám jste pro přiblížení ČR k západu, jednejte tedy tak jako jiní na západě.

Anketa

Odradil vás pořad s Babišem a dětmi od volby lídra ANO?

4%
82%
hlasovalo: 45030 lidí

2. Mnozí jsou přesvědčeni, že Vám jde především o získání prezidentské imunity, která by zastavila Vaše trestní stíhání. Odstoupením ukážete, že tomu tak není.

3. Prezident by měl být nadstranický! Jako prezident byste nemohl vést žádnou kampaň hnutí ANO. Odchodem z ANO zklamete své příznivce, kteří Vás dále chtějí v jeho vedení.

4. Jak jste se sám zmínil, nemáte předpoklady na výkon funkce prezidenta. Kromě Vašich odpůrců je o tom přesvědčena i část Vašich příznivců. Prezident není manažer, ale reprezentant státu a kontrolní orgán, který svým podpisem stvrzuje vůli vlády.

5. Prezident by měl společnost spojovat. Vy ji bohužel rozdělujete. Vaše působení v politice vyvolalo největší demonstrace od roku 1989.

6. Vaše kandidatura nutí mnohé voliče taktizovat. Vede k tomu, že nebudou volit svobodně toho, koho chtějí, ale vyberou kandidáta, který má podle předvolebních průzkumů vysokou šanci Vás porazit.

7. Ačkoli máte vysoké preference, podle všech dosavadních předvolebních průzkumů nevyhrajete druhé kolo. Vaše kandidatura velmi pravděpodobně postrádá smysl a způsobí jen zklamání Vašich voličů. Vaše odstoupení umožní otevřenější a demokratičtější volby pro občany ČR. Zabrání spojování ostatních kandidátů, kteří kvůli Vaší účasti uzavírají nepsané dohody o vzájemném neútočení. Přiznejte si, že mnozí kandidáti, ačkoli nemají tak vysoké preference, mají mnohem lepší předpoklady být hlavou státu než Vy.

Vaše odstoupení zvýší jejich šance a umožní voličům pestřejší výběr.

Tvrdíte, že jste vysoce morální člověk. Projevte tedy sebereflexi a dejte prostor vhodnějším kandidátům, kteří budou hájit zájmy České republiky a nikoli svých firem.

Za Kohonevolit z. s.
Jindřich Calta
Martin Vrba
Ivana Nemazalová

Petici můžete podepsat ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Evropská unie - léčba otevřených ran solí

15:49 Ladislav Jakl: Evropská unie - léčba otevřených ran solí

Denní glosa Ladislava Jakla