Zástupci českých firem v čele s prezidentem HK ČR se v EP vyjádří k legislativě EU

19.07.2012 14:40

V hlavním jednacím sále Evropského parlamentu v Bruselu se dne 18. října uskuteční třetí ročník „Evropského parlamentu podniků“ (EPE). Celkem 751 zástupců firem všech velikostí a odvětví pocházejících ze sedmadvaceti členských a z osmnácti nečlenských zemí EU bude mít v rámci tohoto setkání možnost vyjádřit se k legislativě Evropské unie.

Zástupci českých firem v čele s prezidentem HK ČR se v EP vyjádří k legislativě EU
Foto: Archiv
Popisek: Hospodářská komora - logo

Setkání Evropského parlamentu podniků v Bruselu se rovněž zúčastní delegace dvaadvaceti českých podnikatelů v čele s prezidentem Hospodářské komory České republiky Petrem Kuželem. „Pro podnikatelský sektor je sledování toku legislativních rozhodnutí na evropské úrovni komplikované a náročné. Účastí na této akci se proto Hospodářská komora České republiky, jako největší zástupce podnikatelské veřejnosti v zemi, snaží prohloubit vzájemné porozumění mezi českým a světovým businessem. Zároveň chceme dovést ty, kteří rozhodují o klíčových evropských legislativních rozhodnutích, k Evropě více nakloněné podnikání,“ řekl Petr Kužel, prezident HK ČR.
 
Hospodářská komora České republiky cítí potřebu prohlubovat vzájemnou spolupráci a dialog o budoucnosti českého businessu zejména v době nedostatku prorůstových opatření a poklesu konkurenceschopnosti v mezinárodním srovnání. Největším problémem, se kterým se malé a střední podniky potýkají, je například špatná vymahatelnost práva či neustále se měnící legislativa, ve které se již těžko orientují i samotní tvůrci. „Administrativní zatížení pro podnikatele se sice zejména díky aktivitě Ministerstva průmyslu a obchodu podařilo o něco snížit, nicméně další regulace naopak přicházejí z Bruselu. Nejen tato, ale i další témata hodláme v říjnu společně se zástupci českých podniků diskutovat na Evropském parlamentu podniků,“ dodal Petr Kužel.
 
Evropský parlament podniků je největší akcí na úrovni EU, která dává prostor podnikatelům vyjádřit se k legislativě EU. Tato akce představuje jedinečnou příležitost pro podniky otevřeně diskutovat s vysokými představiteli evropských institucí a poskytnout jim přímou zpětnou vazbu ohledně politik EU.
 
Účastníci budou hlasovat o klíčových tématech týkajících se růstu, konkurenceschopnosti a zaměstnanosti EU. Jejich usnesení pak bude představeno hlavám států a předsedům vlád na zasedání Evropské rady v Bruselu ve dnech 18. a 19. října 2012.
 
Pozvání na setkání podnikatelů evropských zemí přijal prezident Kyperské republiky, Demetris Christofias, předseda Evropského parlamentu, Martin Schulz, předseda Evropské rady, Herman Van Rompuy a předseda Evropské komise, José Manuel Barroso. Přítomen bude rovněž Alessandro Barberis, prezident EUROCHAMBRES a poslanci Evropského parlamentu společně s komisaři, kteří budou moci v každé relaci reagovat na hlasování podniků.
 
Evropský parlament podniků, který se koná každé dva roky, pořádá EUROCHAMBRES a Asociace evropských obchodních a průmyslových komor ve spolupráci se svou sítí národních komor. Hospodářská komora České republiky je jejím členem od roku 1994.
 
Oficiální stránka Evropského parlamentu podniků: www.parliament-of-enterprises.eu
 
Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivo Strejček: 20 let členství ČR v EU - pozitiva se hledají těžko

12:17 Ivo Strejček: 20 let členství ČR v EU - pozitiva se hledají těžko

Dvacet let od vstupu České republiky do Evropské unie je významným výročím v historii naší země a za…