Zdeněk Koudelka: Kandidát Žít Brno klame i na policii

10.03.2015 7:35

Policie 26. 2. 2015 odložila trestní stíhání lidí z Žít Brno za uvedení falešného pobytu kandidátů Žít Brno v komunálních volbách v roce 2014, za což Krajský soud v Brně vyslovil neplatnost zvolení náhradníků členů Zastupitelstva Brno-střed Františka Sobotky a Alexandra Stankova.

Zdeněk Koudelka: Kandidát Žít Brno klame i na policii
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policista s rukou na zbrani

Policie 26. 2. 2015 odložila trestní oznámení na Žít Brno za uvedení falešného pobytu kandidátů Žít Brno v komunálních volbách v roce 2014, za což Krajský soud v Brně vyslovil neplatnost zvolení náhradníků členů Zastupitelstva Brno-střed Františka Sobotky a Alexandra Stankova. Policie konstatovala, že tato protiprávnost nemá charakter trestného činu. Ovšem potvrzení této skutečnosti vypovídá o politických praktikách Žít Brno, které vedly k podvodu na voliče. Neboť voliči byli uvedeni v omyl, věřili údajům Žít Brno a předpokládali, že kandidáti jsou z městských částí, kde kandidují.

Nejbizarněji působí prohlášení kandidáta Františka Sobotky, který na policii na otázku, jak to že údajně nevěděl, že bydlí na Brno-severu a ne Brno-středu, když tento údaj je na druhé straně občanského průkazu uvedl: „že mu není známo, co tam přesně je uvedeno, nikdy se na druhou stranu občanského průkazu nedíval“. Též uvedl, že dosud v komunálních volbách nevolil a tedy i proto nevěděl, že bydlí na Brno-severu a ne Brno-středu. Františku Sobotkovi je přes 31 let. Tvrzení, že se od svých 15 let, kdy má občanský průkaz, nepodíval na jeho druhou stranu s uvedením adresy, prokazuje, jací lidé jsou spojeni s Žít Brno a jakých nedůvěryhodných výroků jsou schopni i vůči policii.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – díl 354. Karel Kryl – Titulkář

16:40 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – díl 354. Karel Kryl – Titulkář

Každý zná Karla Kryla jako písničkáře, ale už méně jako básníka, natož autora drobnějších próz, psan…