Zdeněk Koudelka: Svoboda slova

14.03.2013 22:00

Po projevu prezidenta republiky Miloše Zemana o některých novinářích se vyrojily názory, že jde o útok na svobodu slova. Ale prezident má též svobodu slova, ne bobříka mlčení.

Zdeněk Koudelka: Svoboda slova
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miloš Zeman

Svobodní ve svých projevech byli i prezidenti Václav Havel a Václav Klaus, byť se to mnohým nelíbilo. Svobodu slova mají novináři, ale svobodu slova mají i jiní, když hodnotí jejich práci. Vždyť jak lze hodnotit, když Václav Moravec v České televizi vypouští s cílem očernit někoho průhlednou lež, že Kroměříž je v kraji Jihomoravském, když je v kraji Zlínském, aniž by na to jakkoliv reagovala Rada České televize.

Prezident Miloš Zeman pojmenoval, co si myslí o některých novinářích. Má na to právo, protože má svobodu slova. Je logické, že s tím někdo nesouhlasí, pokud však nesouhlas znamená upření svobody slova pro prezidenta, jen se dává prezidentu Miloši Zemanovi za pravdu, že mizerní novináři, mafiáni a neonacisté jsou pro něj, a nejen pro něj, ostrůvky negativní deviace.

Autor je právník

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Ing. Petr Mach, Ph.D. byl položen dotaz

cenzura

Jak v EU ovlivníte, zda u nás bude zachována svoboda projevu, kterou má snahu tato vláda omezit a jak píšete i vy, schovává to za jakýsi boj s dezinformacemi?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Divé činy v pozadí divočiny

9:39 Ladislav Jakl: Divé činy v pozadí divočiny

Až pojedu zítra (3. května) od Mariánských lázní směrem na Cheb, budu se dívat doprava. Což se na to…