Zdeněk Lanz: Předvolební „agitka“ některých „našich“ divadelníků

24.01.2018 8:30

Když jsem 22. 1. 2018 večer otevřel internetové stránky Jihočeského divadla, abych se podíval, co dávají, spočinul můj zrak na povědomém atributu české státnosti. Ano, je to ona, došlo mi vzápětí. Standarta prezidenta republiky. Ale co dělá na stránkách divadla? Odkliknul jsem text pod ní a hned mi bylo vše jasné.

Zdeněk Lanz: Předvolební „agitka“  některých „našich“ divadelníků
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezidentská standarta

S předtuchou, co asi bude následovat, jsem se pustil do čtení.

Protagonisté prohlášení uměleckého souboru Dejvického divadla sice hned zpočátku deklarují, že „Našemu divadlu nepřísluší vést jakoukoli politickou kampaň, proto nám dovolte Vás alespoň touto formou oslovit a požádat, abyste šli volit i ve druhém kole prezidentských voleb!“, aby prakticky vzápětí prohlásili „Především vyzýváme ty voliče, jejichž kandidáti nepostoupili do druhého kola, aby si uvědomili, že tím pro ně volby rozhodně neskončily. Naopak je nyní velmi důležité dát svůj hlas tomu, kdo je jejich kandidátovi z prvního kola hodnotově i lidsky bližší. Uvědomte si, prosím, že svou neúčastí byste nepřímo podpořili protikandidáta.“

Nad tak rafinovaným nevedením jakékoli politické kampaně, to se musel někdo opravdu hodně hluboce zamyslet.

Ředitel odboru kultury a cestovního ruchu Magistrátu hl. m. Prahy sice lituje, že spojuji občanský postoj členů uměleckého souboru (myšleno Dejvického divadla) k účasti ve volbách s čerpáním dotací z veřejných rozpočtů, ale nevadí.

Uvidíme, jak se k předvolební aktivitě ředitele a uměleckého vedení Jihočeské divadla postaví jeho zřizovatel, tedy město České Budějovice, respektive zastupitelé.

Článek "Ředitel a umělecké vedení Jihočeského divadla se připojují k prohlášení Dejvického divadla" najdete ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…