Babák vrací úder: Požaduje test svědka na drogy

06.03.2014 12:56

V dalším dějství kauzy vyražených zubů exposlance Michala Babáka upozornil advokát poškozeného na nedůvěryhodnost svědka, kterého přivedl obžalovaný Jaroslav Háša. Michal Babák požaduje, aby byl svědek otestován na drogy.

Babák vrací úder: Požaduje test svědka na drogy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Babák, 1. místopředseda strany Republika

U Obvodního soudu pro Prahu 1 dnes pokračoval soud s Jaroslavem Hášou, který byl obviněn z napadení Michala Babáka, prvního místopředsedy strany Republika. Hned v úvodu se soudní senát usnesl na odročení hlavního líčení bez určení termínu z důvodu nutnosti vypracování třetího, revizního znaleckého posudku, který má určit, jak poškozený utrpěl újmu. „Domnívám se, že další posudek je zbytečný a celý soud jen prodlužuje. Navíc názory znalců nejsou jednoznačné. Osobně bych věřil víc posudku ošetřujícího lékaře, než tomu, který byl vypracován na základě fotografií,“ uvedl Michal Babák.

U dnešního soudu vyšlo také najevo, že obžalovaný Jaroslav Háša, který při střetu s Michalem Babákem utrpěl zranění na ruce, vážil z Prahy 1 cestu až na Kladno, kde se nechal ošetřit. „Tato skutečnost mi přijde trochu podivná. Z Prahy na Kladno je to přece jen trochu z ruky. Chtěl snad tím Háša něco skrýt?“ ptá se Michal Babák. Obžalovaný Háša se bez omluvy i tentokrát k soudu nedostavil, přítomen byl pouze jeho advokát. „Svědek, o jehož výpověď opírá Hášův advokát obhajobu, je velmi nedůvěryhodný. Proto jsme dnes soud vyzvali, aby svědka Davida Grögera nechal podrobit testu na návykové látky. K tomuto požadavku nás vedlo jeho minulé vystoupení, kdy měl problémy s koordinací a byl silně dezorientovaný,“ řekl po skončení soudního přelíčení Michal Babák.

Babák považuje Grögerovo svědectví za naprosto účelové. Svědek Gröger je ten samý člověk, který pořídil onu známou fotografii Michala Babáka hned po útoku. „Jsem přesvědčen, že Gröger byl již připravený, aby mne zdiskreditoval. Soudím podle toho, že pořízenou fotografii okamžitě předal bulvárním médiím. Jeho svědectví považuji za lživé a manipulativní. Jeho přímé napojení na obžalovaného Hášu je prokazatelné. Proto jsem na Davida Grögera podal trestní oznámení pro křivé svědectví,“ dále upozornil Michal Babák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: az

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Stále žijeme ve světě nerovných práv

18:09 Zaorálek (SOCDEM): Stále žijeme ve světě nerovných práv

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke stávce platformových kurýrů