Bárta: Jak je to s vydáním Pospíšila?

27.06.2012 21:26

Z deníku Víta Bárty

Bárta: Jak je to s vydáním Pospíšila?
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Vít Bárta

Krok premiéra není úplně překvapivý, již před rokem řekl, že odvolá J. Pospíšila. Slíbil to mně, R. Johnovi i K. Peake při řešení prvního puče. Kmotr Jurečko s Pospíšilem a Škárkou byl při prvním puči na VV stejně důležitý jako Tluchoř s Kočí.

U J. Pospíšila nejde o to, zda bude na vrchním zastupitelství Bradáčová či Rampula, jde o to, že státní zastupitelství je v otevřené válce mezi sebou a pan ministr Pospíšil nebyl schopen, či ochoten tuto válku víc než rok řešit. Glorifikace Pospíšila, že on je ten, který očišťuje Státní zastupitelství, je lež, kterou rádi šíři redaktoři Syrovátka a Šťastný, který je blízky sekretariátu ministra Pospíšila.

Prosím, nezapomínejme, jak se Pospíšil choval jako ministr v Topolánkově vládě, kdy řadu kauz tlumil, přehlížel a bránil jejich řešení. Prosím, nezapomínejme na kmotra ODS Jurečka z Plzně, bez kterého se u ničeho pan Pospíšil neobejde. Nezapomínejme na neřešení MUS a dalších velkých hospodářských kauz. Prosím, vnímejte zametání odpovědnosti senátora Lajtocha a vedení radnice ODS a ČSSD v Přerově, jenž je odpovědností nového zemanovského státního zastupitelství!!!

Od Nečase je však hloupé a nekorektní to, že na odvolání Pospíšila si našel zástupný problém jménem rozpočet a tím udělá z Pospíšila ukřižovaného mesiáše. Zároveň souhlasím s R. Johnem, že v době vydávání Parkanové jde o další nátlakové zpochybnění orgánů činných v trestním řízení a v kontextu Nečasovy nedávné věty o tom, že o jeho vládě nebudou rozhodovat policejní důstojníci, kteří podle Nečase jsou ohrožením demokratických poměrů v této zemi.

Věřím, že v odvolání Pospíšila nejde o lacinou zástěrku k nevydání V. Parkanové a mocenský nátlak na vyšetřující orgány vážných kauz.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vít Bárta

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…