Bárta: Nečas zarazil další hřebík do rakve české konkurenceschopnosti

12.06.2012 20:18

Z deníku Víta Bárty.

Bárta: Nečas zarazil další hřebík do rakve české konkurenceschopnosti
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Vít Bárta

Nečas pohřbil statní maturity a tím zarazil další hřebík do rakve české konkurenceschopnosti. Především nízká úroveň znalosti matematiky činí z ČR zemi, kde reálně klesá kvalita pracující síly. Pokud vám mé prohlášení přijde nepravdivé, přečtěte si českou strategii konkurenceschopnosti, kterou sepsal uznávaný NERV, anebo se podívejte na to, jak se za poslední léta propadáme v mezinárodních žebříčcích konkurenceschopnosti, ale i vzdělanosti.

Josef Dobeš mi nedávno vyprávěl, jak by v Japonsku mohli zdarma studovat čeští studenti, ale místo nich tam studují jiné národy, a to jen proto, že málo Čechů uspěje v přijímacím řízení z matematiky. Nečas říká, že maturity jsou stovky papírů, to je pravda, zapomněl však říci, že maturity byly připraveny předchozí vládou, a pokud bychom nepřijali připravený model, nebyly by maturity dodnes. A navrhovaná elektronická maturita Nečasem není nic jiného než kopie projektu elektronických srovnávacích zkoušek pro základní školy, tak jak je připravil Dobeš a jak se dále měly rozšířit v druhé etapě na statní maturity.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vít Bárta

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Výrobky bez kazítek a s možností opravy

12:12 Kolaja (Piráti): Výrobky bez kazítek a s možností opravy

Udržitelnější výrobky, které bude možné po rozbití opravit, a až doslouží, dočkají se recyklace. To …