Bělobrádek (KDU-ČSL): Premiérovy výroky patří do Orientu, ne do Evropy

16.06.2012 9:07

KDU-ČSL zásadně nesouhlasí s prohlášením premiéra Nečase o tom, že není přípustné, aby o tom, kdo má být či nemá být ve vládě, rozhodovali policejní plukovníci či podplukovníci. Považujeme toto prohlášení za zásadní nepochopení demokratických principů řízení země.

Bělobrádek (KDU-ČSL): Premiérovy výroky patří do Orientu, ne do Evropy
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Logo KDU-ČSL

„Jsme přesvědčeni o tom, že Policie ČR pod dozorem státního zástupce koná pouze svou zákonem uloženou povinnost. Je zcela nepřípustné, aby se takto vyjadřoval kterýkoliv člen orgánu moci zákonodárné či výkonné. Premiér navíc manipuluje s občany, nikdo o členství Vlasty Parkanové ve vládě v tuto chvíli nerozhoduje, policie pouze ověřuje, zda je podezření z trestného činu důvodné či ne“, řekl Pavel Bělobrádek, předseda KDU-ČSL.

Požádala-li Policie ČR o vydání souhlasu Sněmovny se stíháním jakéhokoliv poslance, má k tomu jistě pádný důvod.

„Zpochybnění činnosti policie jen proto, že obviněným je vysoce postavený politik, patří do Orientu a ne do Evropy. Před zákonem jsme si všichni rovni,“ dodal Bělobrádek.

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

reklama

autor: kdu.cz

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Felcman (Zelení): V Liberci bude vládnout koalice strachu

16:05 Felcman (Zelení): V Liberci bude vládnout koalice strachu

Reakce koaličních stran Starostů, ANO a Pirátů na nebývalou krizi důvěryhodnosti je ubohá. Bez jakék…