Bobošíková: Armáda nikdy nezradila svoji vlast, zato politici často zradili své vojáky

23.11.2011 13:56

Předsedkyně Suverenity Jana Bobošíková dnes zahájila Mezinárodní vědecké sympozium na Univerzitě obrany v Brně. V příspěvku na téma Úloha armády při budování čs. státnosti se jasně vyjádřila k aktuálním problémům dnešní armády v kontextu s historickými událostmi.

Bobošíková: Armáda nikdy nezradila svoji vlast, zato politici často zradili své vojáky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Bobošíková

„V současné době žijeme v určitém rozostření vnímání státu a státnosti. Globalizátoři a unifikátoři se snaží vnutit občanům otázku, zda vůbec potřebujeme státnost a s ní spojenou armádu. Jsem přesvědčená, že státy navzdory všem těmto momentálním mainstreamovým názorům nepřestanou existovat. Vždy bude nutné bránit jejich celistvost, demokracii, svobodu a suverenitu. A k tomu budeme vždy potřebovat armádu.  O to víc, že v dobách morálního kolísání politiků se vojáci ukázali být pevnými strážci těchto hodnot," uvedla předsedkyně Suverenity.

Z jejích slov dále vyplynulo, že je třeba, aby se už nikdy neopakovaly historické události, kdy byla naše země zbavena své suverenity a naši vojáci za svoji vlast museli bojovat v cizích armádách. „Važme si těch, kteří bojovali a položili životy za to, aby Česká republika mohla vzniknout, ať už se jedná o naše legionáře na všech frontách první světové války, či se jedná o naše vojáky, kteří bojovali za druhé světové války na východě i na západě za osvobození naší republiky z nacistické okupace. Važme si každého, kdo hájí suverenitu Čechů, Moravanů a Slezanů a poukazujme na to, že to jsou skuteční hrdinové," nabádala účastníky sympozia a studenty. Její slova „armáda nikdy nezradila svoji vlast, zato politici často zradili své vojáky" sklidila velký potlesk.

Předsedkyně Suverenity doplnila své vystoupení citacemi z Peroutkova Budování státu, dobových depeší a úryvkem z písně Daniela Landy 1938.

Související:
Bobošíková by spolupráci se mnou uvítala, myslí si Bátora
Klausova strana podle tisku: Hájek, Bobošíková a Bátora
Bobošíková se obořila na Nečase. Kvůli Bátorovi ho nazvala loutkou

##MINIPAS 1200##

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Suverenita - blok Jany Bobošíkové

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Rakušanova kolaborace na migračním paktu

8:14 Mašek (ANO): Rakušanova kolaborace na migračním paktu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ministru Rakušanovi.