Bobošíková: Petr Nečas by měl říci stop další integraci a odvolat spícího Schwarzenberga

27.06.2012 19:06

Prohlášení Suverenity k zasedání Evropské rady ve dnech 28. a 29. 6. v Bruselu

Bobošíková: Petr Nečas by měl říci stop další integraci a odvolat spícího Schwarzenberga
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předsedkyně Suverenity Jana Bobošíková

Vyzýváme premiéra Nečase, aby na zítřejším jednání Rady EU v Bruselu zásadně protestoval proti návrhu na prohloubení evropské integrace z dílny šéfa Evropské komise Barrosa, evropského pseudoprezidenta Rompuye a guvernéra Evropské centrální banky Draghiho. Tito sociální inženýři bez ohledu na vůli občanů jednotlivých členských států EU navrhují vznik bankovní, fiskální, ekonomické a politické unie.

Pro Českou republiku neexistuje žádný racionální ekonomický důvod připojovat se k tzv. hlavnímu proudu evropské integrace, který směřuje k evropské fiskální unii. Trváme na tom, že hlavní v této situaci v žádném případě neznamená správný. Určitě ne pro budoucnost České republiky a pro zájmy našich občanů. Premiéra Nečase dále žádáme, aby okamžitě započal jednání o vyvázání České republiky z povinnosti přijmout euro.

Nadcházející bruselský summit nebude ničím jiným, než dalším kolem bezradnosti politiků, kteří svými zásadně chybnými rozhodnutími přivedli Evropu na pokraj ekonomické katastrofy. Budou trvat na tom, že permanentní krizi, kterou svou ekonomickou ignorancí způsobili, vyřeší ještě větší integrací pod heslem „více Evropy“.

Jsme znepokojeni tím, že stejné postoje, jako probruselští demagogové, zaujímá v české vládě i ministr zahraničí a vyzýváme premiéra Nečase, aby ministra Schwarzenberga neprodleně odvolal. Předseda TOP 09 svými postoji i chováním dlouhodobě podkopává suverenitu České republiky a tím i svobodu jejích občanů.

Suverenita považuje za jediný možný model budoucího uspořádání EU návrat k rozhodování v demokraticky zvolených orgánech jednotlivých členských států.

K řešení současné krize eurozóny je třeba využít výhradně ekonomických nástrojů a nikoli postupovat na základě dalších politických proklamací, které tuto krizi jenom dále prodlouží, prohloubí a prodraží její řešení.

Ing. Jana BOBOŠÍKOVÁ
předsedkyně Suverenity SBB

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Ing. Jana Bobošíková

  • Předsedkyně strany Suverenita
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Suverenita - blok Jany Bobošíkové

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…