Březina (ČSSD): Nekompetentní vedení Prahy ohrožuje stavbu tunelu Blanka

13.03.2013 8:20

Vedení hlavního města dlouhodobě není schopné zajistit hladké dokončení výstavby tunelového komplexu Blanka.

Březina (ČSSD): Nekompetentní vedení Prahy ohrožuje stavbu tunelu Blanka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Březina

Praha dluží miliardy společnosti Metrostav a dlouhodobě neplatí za služby firmě zajišťující technický dozor. Sociálně demokratičtí zastupitelé považují tyto problémy s průběžným financováním činností se stavbou souvisejících za projev naprostého selhání primátora Svobody.

Představitelé ČSSD od počátku letošního roku upozorňují na hrozící dopady, které zanedbání průběžného financování výstavby tunelu Blanka může mít.

Vedení města svým neodpovědným přístupem ohrožuje termín dokončení stavby a jejího zprovoznění. Dlouhodobým pozastavením proplácení služeb technického dozoru investora, který zajišťuje společnost Inženýring dopravních staveb a.s. (IDS), primátor Svoboda zvyšuje pravděpodobnost, že stavební práce budou nekvalitně odvedeny. „Není vůbec jasné v jaké míře je v tuto chvíli na stavbě zajištěna kontrola, když hlavní město bezmála rok společnosti neplatí. Její motivace provádět dozor za investora, který se nemá ke svým závazkům, nebude asi veliká,“ řekl zastupitel za ČSSD Karel Březina. Primátor Svoboda se opětovně vzdává zodpovědnosti za vzniklou situaci s odůvodněním, že se jedná o kompetenci náměstka pro dopravu Josefa Noska či jeho předchůdce Karla Březiny. Jisté však je, že investorem je Odbor městského investora Magistrátu hl. m. Prahy, který podléhá od počátku právě primátorovi Svobodovi. „Vedení města je naprosto nekompetentní a v případě dostavby Blanky zcela selhalo. Pan Svoboda o problému ví více než rok a půl a za celou dobu nic nepodnikl, aby se předešlo možnému problému s technickým dozorem na stavbě. Místo toho hází odpovědnost na druhé, i když po celou dobu to byl on, kdo o politice Prahy k Blance rozhodoval,“ doplnil Karel Březina.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSSD

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Orbán - Musíme Evropu zachránit před novodobými soudruhy

14:07 Senátorka Zwyrtek Hamplová: Orbán - Musíme Evropu zachránit před novodobými soudruhy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k čtvrtečnímu projevu maďarského premiéra Viktora Orb…