ČSSD: Místopředseda KVV Miroslav Petržílek by měl rezignovat

22.12.2011 19:11

Prohlášení KVV ČSSD Pardubického kraje k údajné kauze M. Petržílka

ČSSD: Místopředseda KVV Miroslav Petržílek by měl rezignovat
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

V čtvrtek 21.prosince ve večerních hodinách odvysílala televize PRIMA zprávu o tom, že její reportér má informace o korupční aféře, v níž měl údajně být jedním z účastníků místopředseda Krajského výkonného výboru České strany sociálně-demokratické Miroslav Petržílek.

Jeden z významných pardubických podnikatelů sdělil Policii ČR, že měl být vydírán a podal v tomto smyslu trestní oznámení. Pan Petržílek je bohužel už delší dobu těžce nemocen a z jeho vyjádření pro TV PRIMA bylo vidět, že není v dobrém zdravotním stavu a že je patrně i pod vlivem léků.

Předseda KVV ČSSD Pardubického kraje poslanec Váňa požádal předsednictvo KVV o mimořádné zasedání, které se uskuteční dle časových možností členů během 22.prosince. Předsednictvo se bude tímto vážným obviněním zabývat a Miroslav Váňa bude navrhovat usnesení, aby místopředseda Miroslav Petržílek s ohledem na svůj zdravotní stav podal žádost o uvolnění z funkce. Zároveň by měl požádat v souladu se Stanovami ČSSD o přerušení svého členství v ČSSD do doby, než orgány činné v trestním řízení trestní oznámení prověří, projednají a vynesou odpovídající verdikt.

Miloslav Kučera, tiskový mluvčí KVV ČSSD Pardubického kraje

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: cssd.cz

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štěpánek (Trikolora): Normální vláda by Koudelku už dávno odvolala

9:02 Štěpánek (Trikolora): Normální vláda by Koudelku už dávno odvolala

Kdybychom žili v normální zemi a měli normální vládu, vláda by ředitele Bezpečnostní informační služ…