ČSSD: Snaha vlády shodit vinu za svůj nesmyslný plán přeregistrovat všechny lékaře na kraje je falešná

21.09.2011 16:37

Ministr zdravotnictví Leoš Heger a předseda správní rady VZP Marek Šnajdr šíří informace o tom, že povinná přeregistrace všech lékařů byla vládní koalicí odsouhlasena na základě žádosti krajů.

ČSSD: Snaha vlády shodit vinu za svůj nesmyslný plán přeregistrovat všechny lékaře na kraje je falešná
Foto: Hans Štembera
Popisek: David Rath

Je s podivem, že se vládní politici, kteří pro kraje neudělali nikdy nic dobrého, najednou zaštitují přáním krajů.

Stínový ministr zdravotnictví MUDr. David Rath jasně definoval stanovisko ČSSD, že tato přeregistrace je zbytečnou buzerací lékařů, která je bude stát peníze a zbytečnou byrokracii navíc, což je opět odvede od pacientů. Stínový ministr jako klíčovou část reformy ČSSD ve zdravotnictví vidí právě opak - tj. snižování byrokracie, které jsou zdravotníci stále více vystavováni.

Současné David Rath jako hejtman Středočeského kraje jednoznačně říká, že Středočeský kraj nic takového nechtěl a celý proces přeregistrace považuje za nesmyslný. O této věci hovořil i s předsedou Asociace krajů ČR a hejtmanem Jihomoravského kraje Michalem Haškem a hejtmanem Karlovarského kraje Josefem Novotným a ani jeden z nich nic takového nechtěl a nikomu není známa situace, kdy by o podobné věci jednala některá rada kraje, zastupitelstva krajů či asociace krajů. Z toho jasně vyplývá, že ministr Heger a pan Šnajdr se snaží vinu za svůj nesmyslný návrh shodit na někoho jiného.

Stínový ministr Rath zdůrazňuje, že za kraje může vystupovat pouze hejtman a vůli kraje smí projevit rada kraje nebo zastupitelstvo. Jistě je možné, že některý z mnoha tisíc krajských úředníků v republice mohl projevit názor odlišný, ale ten není oprávněn mluvit za krajské samosprávy.

Více:
Odírání chudých, babičky zmrznou. Komunisté i pravičáci proti Kalouskovi


Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: cssd.cz

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

21:03 Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důležitosti zachování práva veta v tvorbě energetic…