Chládek: Dobeš nejlepším ministrem školství od r. 1989 aneb já na tátu, táta na mě

05.09.2011 10:07

Prezident republiky Václav Klaus se nechal slyšet, že považuje ministra školství Josefa Dobeše za nejlepšího polistopadového ministra školství.

Chládek: Dobeš nejlepším  ministrem školství od r. 1989 aneb já na tátu, táta na mě
Foto: senat.cz
Popisek: Senátor Marcel Chládek

Nevím, kde na to prezident Klaus přišel, ale celá věc budí dojem postupu „já na tátu, táta na mě". Je otázkou, zda by byl Josef Dobeš nejlepším ministrem na světě i v případě, že by podlehl nedávným tlakům TOP 09 a pana Bátoru z ministerstva vyhodil. Nikoliv směrem vzhůru, jak to udělal, ale úplně.

Prohlášení pana prezidenta je třeba brát s rezervou. Josef Dobeš je nejlepším ministrem školství asi stejně, jako netající ledovce v rámci globálního oteplování. Nejsem si zcela jist, jestli je pan prezident dostatečně zasvěcen do kroků současného ministra školství, zejména co se týče hospodaření. Mám na mysli plýtvání prostředky na jedné straně a bezhlavými škrty na straně druhé. Jak jsme se mohli už mnohokrát přesvědčit, pan prezident Klaus rozumí úplně všemu. Od problematiky lidské sexuality až po globální oteplování.

Tak či onak, je jasné, že trio Klaus - Dobeš - Bátora není pouze výmyslem českých médií či opozice. I Klausovo vyzdvihování podle mého názoru jednoho z nejhorších ministrů školství je důkazem toho, že Ladislav Bátora není Václavu Klausovi lhostejný a je vděčný všem, kteří mu pomohou.

Z celé věci by se dala odvodit i následující věc: Chcete být prezidentem označeni za nejlepšího ministra? Plýtvejte penězi, devastujte svůj resort, jednejte nesystémově a nekoncepčně. Úplně stačí, když zaměstnáte některého z prezidentových přátel či příznivců. To na prvenství úplně stačí.

Mimochodem, který listopad měl pan prezident na mysli? Nebyl to nakonec listopad roku 2010?

Více:
Nejlepší ministr, řekl o něm Klaus. Ráno jsem se bál o křeslo, přiznal Dobeš

##PROFIL 39##


Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: cssd.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Chceme všestranně podpořit pracující rodiny s dětmi a stimulovat porodnost

6:23 Rozvoral (SPD): Chceme všestranně podpořit pracující rodiny s dětmi a stimulovat porodnost

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci…